Мурал із Будановим у Києві замалюють, бо його нанесли без дозволу
Мурал із Будановим у Києві замалюють, бо його нанесли без дозволу

Мурал із Будановим у Києві замалюють, бо його нанесли без дозволу

Мурал з головою ГУР Кирилом Будановим у Києві створили без дозволу, тому незабаром його замалюють. Про це йдеться в повідомленні Департаменту охорони культурної спадщини КМДА.

- Мурал на бічному фасаді будинку-памʼятки архітектури місцевого значення вул. Введенська, 6 нанесено самовільно. Департамент видав приписи з вимогою привести фасад пам’ятки на вул. Введенська, 6 до належного стану, - заявили в установі.

Департамент пояснив, що будинок, на якому створили мурал, перебуває в реєстрі нерухомих пам’яток. Тому використовувати будівлю потрібно із мінімальними змінами чи доповненнями, аби зберегти її автентичність та елементи оздоблення. У липні Київрада затвердила правила, які забороняють створювати мурали на фасадах об’єктів культурної спадщини.

Мурал із Будановим з'явився у Києві 14 жовтня. Голова ГУР зображений на ньому у ромашковому полі та із псом на руках.

  • 2 травня в Києві був створений мурал, на якому зображено колишнього Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного.
  • 29 квітня 2023 року на фасаді однієї з адміністративних будівель Верховної Ради з’явився мурал із написом "Слава Україні! Героям Слава". На цьому стінопису зображений Герой України Олександр Мацієвський, який був розстріляний російськими військовими після проголошення цих слів.
Джерело матеріала
loader
loader