Українські ветерани вибороли рекордні 188 медалей на першому для себе турнірі Шварценеггера
Українські ветерани вибороли рекордні 188 медалей на першому для себе турнірі Шварценеггера

Українські ветерани вибороли рекордні 188 медалей на першому для себе турнірі Шварценеггера

Українські ветерани вибороли 188 медалей на першому для себе турнірі Арнольда Шварценеггера. Про це повідомило Міністерство у справах ветеранів України.

- В Іспанії завершилися міжнародні спортивні змагання Arnold Classic Europe серед ветеранів війни та поранених військовослужбовців. Українська національна збірна вперше брала участь у цих змаганнях та здобула рекордні 188 медалей: 84 золотих, 58 срібних та 46 бронзових! - розповіли на сайті відомства.

У турнірі взяли участь представники п’яти країн — України, США, Естонії, Ірландії та Нідерландів. Вони змагались у п'яти дисциплінах: жим лежачи, еірбайк, веслування на тренажері та ривок гирі. На батьківщині збірну зустріли міністерка у справах ветеранів Наталія Калмикова разом зі своїм заступником Русланом Приходьком. 

- Сподіваюсь що ваш приклад стане поштовхом для інших  і все більше ветеранів буде приєднуватися до занять спортом, — сказала вона.

Калмикова розповіла, що в Україні триває погодження програми, яка передбачатиме щомісячну адресну фінансову допомогу, яку можна буде використати для занять ветеранів у спортивних залах. 

Міжнародні спортивні змагання Arnold Classic Europe тривали з 11 по 13 жовтня. Українська збірна вперше брала участь у цих змаганнях та стала однією з найбільших – 50 ветеранів війни та військовослужбовців. 

Держприкордонслужба розповіла, що чотири прикордонники вибороли на турнірі медалі. Сергій Дубов виборов перші місця у жимі гантелі лежачи 30 кг,  ривку гирі 24 кг, аербайку. Другі місця посів у веслуванні на тренажері 100 метрів та веслуванні на тренажері 100 секунд, а в командному веслуванні зайняв третє місце. Роман Мещеряков посів друге місце в аербайку. Владислав Шатіло у вправі жим штанги 70 кг на кількість разів виборов «золото», у веслування на тренажері 100 секунд – «срібло», у ривку гирі 16 кг – «золото». Сергій Наглій у веслуванні на тренажері 100 метрів посів 2 місце, а веслування на тренажері 100 секунд - 3 місце.

Arnold Classic Europe - міжнародний спортивний фестиваль, заснований у 2011 році Арнольдом Шварценеггером. Щорічно участь у змаганнях беруть тисячі спортсменів із понад 50 країн світу.

  • 10 жовтня в Україні започаткували власні змагання на кшталт “Ігор нескорених”. "Ігри ветеранів" включатимуть кросфіт та кіберспорт. 
  • 3 жовтня рятівниця з Одеси встановила три рекорди України на змаганнях із пожежно-прикладного спорту Odessos Cup 2024 у Болгарії.
Теги за темою
прикордонники
Джерело матеріала
loader
loader