Глава МЗС Франції анонсував візит до України
Глава МЗС Франції анонсував візит до України

Глава МЗС Франції анонсував візит до України

Глава МЗС Франції анонсував візит до України

Політик прибуде до нашої держави цими вихідними.

Міністр Європи та закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро заявив, що цими вихідними приїде до України з офіційними візитом. Про це повідомляє France Inter.

"Я їду в Україну, щоб донести голос Франції, щоб нагадати людям, що Франція не відвертається від жодної кризи, щоб сказати, що на кону в Україні стоїть безпека нашого континенту, включаючи продовольчу та енергетичну", – зазначив глава французького МЗС.

Барро також прокоментував можливу участь РФ у наступному Саміті миру, який, каже політик, має відбутись до кінця року.

"Ми повинні спочатку дати українцям можливість вести переговори, коли вони захочуть, з позиції сили. Ми також повинні готуватися до миру. Якщо на наступному мирному саміті будуть створені умови для того, щоб запросити Росію, - що ж, зі свого боку я докладу всіх зусиль для того, щоб Росія прийняла іншу мову - мову міжнародного права, яке ми захищаємо", – сказав очільник французької дипломатії.

Він також наголосив на важливості того, щоб РФ прийняла "граматику міжнародного права" та визнати територіальну цілісність і суверенітет України.

"Інакше нам, безсумнівно, буде важко домовитися", – підкреслив Барро.

Раніше Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга на спільній з міністром закордонних справ Королівства Норвегія Еспеном Бартом Ейде пресконференції у Києві заявив, що другий Саміт миру має бути не протокольним заходом, а зустріччю, яка принесе конкретні результати. Глава МЗС також нагадав, що вже цього місяця планується завершити всі заходи високого рівня стосовно кожного пункту Формули миру.

 

Джерело матеріала
loader