Працівник аеропорту вижив після зіткнення з 78-тонним літаком
Працівник аеропорту вижив після зіткнення з 78-тонним літаком

Працівник аеропорту вижив після зіткнення з 78-тонним літаком

Раїль Хасанов був у повній свідомості, поки лежав під літаком протягом 7 хвилин. Потерпілий розповів, що прийшов до тями в реанімації 5 днів потому.

22-річний технік аеропорту Раїль Хасанов із Росії розповів про нещасний випадок, унаслідок якого він зазнав травм, що змінили його життя. Хлопець 5 днів перебував у медикаментозній комі. Про це пише Daily Star.

Чоловік розповів про те, як відчув, що у нього "лопнули кістки", коли на нього налетів 78-тонний літак Airbus A320.

Технік Раїль Хасанов готував літак "Уральських авіаліній" до зльоту, коли той рушив з місця і роздробив йому праву ногу. Він залишався в повній свідомості протягом семи хвилин, поки вага величезного літака притискала його до землі. Раїль якимось чином вижив, і його терміново доправили в лікарню, де його ввели в медикаментозну кому. Частину ноги довелося ампутувати.

"Величезне колесо проїхало по моїй нозі й зупинилося. У перші кілька секунд я подумав, що це кошмар, але не міг прокинутися. Спочатку я не відчував болю через шок, але потім відчув, що мої кістки лопнули. Я був у повній свідомості, поки лежав під літаком протягом семи хвилин. Через втрату крові мені дуже хотілося пити. У машині швидкої допомоги я зміг сказати, що сталося, а потім втратив свідомість", — розповів він.

Шасі літака проїхалися по нозі техніка
Фото: Daily Star

На жахливих кадрах з камери відеоспостереження, зроблених в аеропорту Кольцово в Росії, видно, як шасі літака проїхалися по нозі техніка. Він розповів, що прийшов до тями в реанімації п'ять днів потому.

"Прокинувшись, я озирнувся навколо і зрозумів, що це не схоже на рай. Я побачив, що перебуваю в реанімації, а поруч із моїм ліжком лежить мама. У мене не було ніякої паніки. Я знав, ще перебуваючи під літаком, що в моєї ноги немає шансів. Але я був живий, спілкувався, розмовляв", — сказав він.

Пізніше слідчі з'ясували, що пілот Airbus A320 не дочекався, поки він відійде, перш ніж почати рулювання. Його звинуватили в травмі й попросили виплатити потерпілому 16 000 фунтів стерлінгів (близько 861 тисячі гривень) як компенсацію в рамках досудової угоди.

Раїль, як і раніше, є співробітником "Уральських авіаліній" і розраховує повернутися до роботи, щойно йому встановлять протез ноги.

Раніше Фокус повідомляв, що пілот посварився в польоті з колегою і замкнув її в туалеті. Крики про допомогу почули інші члени екіпажу і навіть пасажири, що викликало занепокоєння на борту. Після завершення рейсу капітана відсторонили від польотів.

Також стало відомо, що моряк 76 днів виживав на надувному човні посеред океану. Стів Каллахан спроєктував і побудував човен "Наполеон Соло", який зазнав аварії. Чоловікові вдалося врятуватися на надувному плоту, проте він опинився на відстані 1287 км від берега.

Теги за темою
Росія аеропорт
Джерело матеріала
loader
loader