Tesla зловили на прискоренні відео з роботами Optimus — ймовірно, щоб видати їх «більш здібними»
Tesla зловили на прискоренні відео з роботами Optimus — ймовірно, щоб видати їх «більш здібними»

Tesla зловили на прискоренні відео з роботами Optimus — ймовірно, щоб видати їх «більш здібними»

Tesla зловили на прискоренні відео з роботами Optimus — ймовірно, щоб видати їх «більш здібними» - Фото 1

Останнє відео з роботами-гуманоїдами Tesla, які блукають цехами, здавалось демонструвало прогрес у розробці Optimus — якби не один цікавий момент. Сайт Gizmodo помітив, що чимало кадрів були навмисно прискореними (ймовірно, для того, аби роботи Tesla виглядали «більш здібними»).

Дійсно на відео, Optimus виглядав як цілком готовий до роботи продукт: він блукав заводськими цехами, збирав коробки, підіймався сходами та навіть розливав відвідувачам напої у барі. Останнє вміння він, до речі, демонстрував і на презентації роботаксі, але згодом один з учасників заходу повідомив, що роботом нібито віддалено керував людина-інженер.

Водночас Tesla вдалась до допомоги роботам не лише наживо, а й на запису — причому прискорення на відео навіть не намагались приховати, оскільки у верхньому правому куті можна побачити швидкість X2-X10.

Navigating by myself pic.twitter.com/CeFSqCcy5I

— Tesla Optimus (@Tesla_Optimus) October 17, 2024

Ну і власне, Tesla не вперше спіймали на «легкому обмані» — у січні Ілон Маск опублікував у себе на сторінці відео з Optimus, який складає сорочку і випадково засвітив інженера, який керував діями робота (Ілон згодом сам це визнав після десятків коментарів, які вказували на це).

Метт Новак із Gizmodo сповільнив останні кадри з Optimus до реальної швидкості — тож за посиланням можете побачити, скільки насправді в робота займе часу для того, щоб віднести лоток на стійку. На мою суб’єктивну думку, робот доволі непогано справляється з роботою (хоч, схоже, і не так швидко, як того прагнуть в Tesla), але оманливої реклами можна було б і уникнути.

  • Вперше про розробку роботів-гуманоїдів Маск оголосив три роки тому, тоді як прототипи нам показали у жовтні 2022-го — одну зібрану модель, яка ледь рухалась, та модель, що стояла на підставці й махала глядачам рукою. Водночас на промо, яке слідувало за презентацією, роботи впевненіше ходили та взаємодіяли з середовищем.
  • Торік Tesla представила версію Optimus Gen 2 — «більш людську» з 11 ступенями свободи в руках і тактильними датчиками на пальцях для маніпулювання предметами. Робот також на 10% легший та на 30% швидший за попередню ітерацію.
  • У квітні Маск заявив, що вже до кінця 2024-го Optimus почне виконувати «корисні завдання», тоді як наступного року — може надійти у продаж.
Tesla зловили на прискоренні відео з роботами Optimus — ймовірно, щоб видати їх «більш здібними» - Фото 2
Теги за темою
Ілон Маск Tesla
Джерело матеріала
loader