Заморозки та дощі: синоптики попередили про погіршення погоди
Заморозки та дощі: синоптики попередили про погіршення погоди

Заморозки та дощі: синоптики попередили про погіршення погоди

Синоптики розповіли, на яку погоду чекати українцям найближчими днями.

Як передає "Хвиля", про це повідомила прес-служба Укргідрометцентру.

Найближчими днями на українців очікується переважно суха, але прохолодна погода з нічними заморозками в деяких регіонах. За даними синоптиків, у неділю, 20 жовтня, на більшій частині території країни опадів не очікується, за винятком Луганської, Донецької областей та Криму, де можливий невеликий дощ.

У західних областях, а також у Житомирській та Вінницькій областях уночі та вранці буде туман. Вітер буде переважно північно-східним, у західних областях – південно-східним, зі швидкістю 5-10 м/с.

Прогноз погоди в Україні
Прогноз погоди в Україні

Нічні температури коливатимуться від 0 до -5 градусів у більшості регіонів, що призведе до сильних заморозків. У південній та східній частинах країни вночі буде дещо тепліше: від +1 до +6 градусів (на поверхні ґрунту заморозки 0-3 градуси). Вдень повітря прогріється до +8-13 градусів, а на Закарпатті та Прикарпатті температура може досягти +15 градусів.

У столиці України, Києві, 20 жовтня, опадів не очікується. Вночі можливі заморозки до -2 градусів, а вдень температура становитиме близько +10 градусів.

Цікаво відзначити, що найвищу температуру для цього дня в Києві було зафіксовано у 1921 році і становило +20,9 градусів, а найнижчу нічну температуру -5,6 градусів було зареєстровано у 1920 році.

У понеділок, 21 жовтня, погодні умови суттєво не зміняться. В Україні утримається суха погода, а в західних та центральних областях місцями очікується туман. Температура вночі варіюватиметься від -3 до +2 градусів, на півдні та сході країни буде тепліше: від +1 до +6 градусів. Денна температура збільшиться до +11-16 градусів.

У Києві 21 жовтня також буде без опадів, з нічною температурою від +1 до +3 градусів і денною температурою від +13 до +15 градусів.

Нагадаємо, синоптик розкрила погодні сюрпризи на тижні.

Теги за темою
прогноз погоди Укргідрометцентр
Джерело матеріала
loader
loader