"Боявся найгіршого": жокей ризикнув життям, що допомогти коню, який впав на перегонах
"Боявся найгіршого": жокей ризикнув життям, що допомогти коню, який впав на перегонах

"Боявся найгіршого": жокей ризикнув життям, що допомогти коню, який впав на перегонах

У перегонах у Сіднеї зійшов з траси кінь Think About It, який у 2023 році прийшов першим, а його власник виграв 20 млн дол. У 2024 році він упав посеред змагань, але залишився живим і, ймовірно, доживатиме вік "на пенсії".

Австралійський жокей ледь не втратив коня під час перегонів у Сіднеї, коли тварина упала посеред зеленого поля. На допомогу коню підбігли ветеринари, які заховали його тіло за білим екраном. Глядачі перегонів та жокей полегшено зітхнули, коли побачили, що все гаразд. На відео з місця подій видно, як вершник підбіг до тварини і ледь не потрапив під удари копит під час спроб перевернутись. Про інцидент на змаганнях розповіло австралійське видання The Sydney Morning Herald.

Журналісти описали інцидент, який стався 20 жовтня на кінних перегонах у Сіднеї. У якийсь момент під час крутого повороту на великій швидкості упав кінь з кличкою Think About It. Тварина опинилась на спині, брикалась, била копитами, коли до нього підбіг жокей Джейсон Колетт (Jason Collett). У статті пояснили, що жокей проявив мужність, наблизившись до коня у момент, коли міг втратити життя та здоров'я. З іншого боку, чоловік боявся, що кінь загине — саме так закінчуються подібні неочікувані падіння, пояснив ветеринар Джо Прайд журналістам.

За кілька хвилин служителі встановили білий екран, який повністю закривав тулуб коня. У статті написали, що на стадіоні запанувала "похмура тиша", оскільки так роблять у випадку смерті тварини. У певний момент голова ворухнулась і усі "видихнули з полегшенням".

"На жаль, я бачив, як коні так падають, і вони не підійматися. Після того, як вони розмістять цей екран, вони не вийдуть. Я боявся найгіршого", — навели журналісти слова Прайда.

Пригоди на перегонах - кінь, який упав під час турніру в Сінднеї
Фото: Скриншот
Пригоди на перегонах - стан коня після падіння на турнірі в Сіднеї
Фото: Daily Mail

Ветеринар також пояснив, що падіння відбулось на швидкості 60 км/год. і він щасливий, що тварина жива, хоч і перенесла легеневу кровотечу. Журналісти нагадали, що Think About It — переможець перегонів 2023 року, під час яких власник виграв 20 млн дол. Також вони наголосили, що надалі тварину чекає "пенсія в конюшні", і його не присиплятимуть.

Зазначимо, у червні Фокус розповів про візит короля Чарльза ІІІ та королеви Камілли на перегони у Великій Британії. На фото з турніру King George V Stakes можна побачити королеву, яка виглядала дещо засмученою. Можлива причина суму — програш на перегонах коня Gilded Water, якого утримують у королівській стайні.

Нагадуємо, 27 серпня у центрі Льова упав кінь, якого використовували як атракціон для туристів. Тим часом в Міністерстві агрополітики повідомили про електронну новацію, яка полегшить життя власникам домашніх тварин.

Джерело матеріала
loader
loader