Карта бойових дій в Україні 21 жовтня
Карта бойових дій в Україні 21 жовтня

Карта бойових дій в Україні 21 жовтня

Сьогодні, 21 жовтня, в Україні розпочався 971 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російська армія наступає по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ. Також ЗСУ атакує російські позиції в Курській області РФ. 

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 21 жовтня.

Карта бойових дій. Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій. Фото: understandingwar.org

20 жовтня українські сили досягли просування на північ від Суджі, продовжуючи активні бої в районі головного виступу України на території Курської області. Геолокаційні матеріали, опубліковані того ж дня, підтверджують, що українські війська просунулися на схід від села Черкаське Поріччя (північніше Суджі). Російські джерела повідомили про атаки російських військ на північ від Суджі поблизу Малої Локні та на південний схід від Суджі біля Плехово. Водночас українські сили здійснювали атаки на південний схід від Кореневого поблизу сіл Кругленьке та Леонідово. Один із російських мілблогерів, що має зв’язок із Кремлем, зазначив, що інформація про взяття російськими військами Плехово ще не підтверджена. Повідомляється, що в районі Зеленого Шляху (південний схід від Кореневого) діють підрозділи 155-ї окремої морської бригади РФ (ТОФ, СВО), а в Курській області присутні розвідувальні групи «Алабай». Українські та російські джерела не повідомляли про наземні атаки в районі Глушково (на захід від головного виступу України в Курській області) станом на 20 жовтня.
Карта бойових дій. Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій. Фото: understandingwar.org

Російські війська 19 і 20 жовтня продовжували наступальні операції на північний схід від міста Харкова поблизу Вовчанська і Стариці, але не зробили жодного підтвердженого просування.

Карта бойових дій. Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій. Фото: understandingwar.org

 19 жовтня російські війська продовжили наступальні операції уздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна та досягли просування поблизу Куп'янська. Російські блогери стверджували, що російські сили просунулися в центральну та південну частини Кругляківки (на південь від Куп'янська) та захопили щонайменше половину цього населеного пункту. Проте Інститут вивчення війни (ISW) не знайшов підтверджень цих заяв. За даними російських джерел, 19 жовтня російські війська здійснили три окремі механізовані штурми в районі Кругляківки. Російські війська також вели наступальні дії на північ від Куп'янська біля Голубівки, на схід від Куп'янська поблизу Кучерівки, на північний захід від Сватового поблизу Новоосинового, Лозової, Колісниковки, Кругляківки, Степової Новоселівки; на північний захід від Кремінної біля Греківки, Новомихайлівки, Ямполівки та Новосадового; а також на захід від Кремінної біля Зарічного та Тернів; і на південь від Кремінної поблизу Серебрянки 19-20 жовтня. Російське джерело також повідомило про авіаудари по невизначених українських переправах через річку Оскіл.

Карта бойових дій. Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій. Фото: understandingwar.org

20 жовтня російські війська продовжували наступ у районі Часового Яру, однак підтверджених змін лінії фронту не було. Російські блогери стверджували, що російські війська просунулися в Жовтневому мікрорайоні східного Часового Яру та на південь від Часового Яру, але ISW не знайшло підтвердження цих тверджень.Речник українського Луганського угруповання військ майор Анастасія Бобовнікова заявила, що російські війська намагаються перетнути канал Сіверський Донець-Донбас у цивільному – це військовий злочин, якщо це підтвердиться.19 і 20 жовтня російські війська продовжували штурм біля самого Часового Яру, на південь від Часового Яру в напрямку Ступочок і Предтечиного та на південний схід від Часового Яру в районі Андріївки[37]. Повідомляється, що поблизу Часового Яру діють підрозділи російського 217-го полку повітряно-десантних (ВДВ) (98-ма дивізія ВДВ) і 1-го загону російської бригади «Волки» (ДКР).

Карта бойових дій. Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій. Фото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися поблизу Торецька на тлі триваючих наступальних операцій у цьому районі 20 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 20 жовтня, показують, що російські війська нещодавно просунулися на північний схід від Неліпівки (на південь від Торецька) і вздовж вулиці Дружби в центрі Торецька. Російські блогери стверджували, що російські війська також просунулися на південь від Торецька, включно з Нью-Йорком, але ISW не спостерігало візуального підтвердження подальшого просування Росії в цьому районі.Російські війська 19 і 20 жовтня продовжували наступальні дії на північ від Торецька в районі Олександро-Шултиного, поблизу самого Торецька і на південний захід від Торецька в районі Щербинівки.

Карта бойових дій в Україні 21 жовтня фото 1Карта бойових дій в Україні 21 жовтня фото 1

20 жовтня російські війська здійснили незначне просування на південний схід від Покровська, продовжуючи наступальні дії на схід і південний схід від цього населеного пункту. Геолокаційні матеріали, опубліковані того дня, свідчать про незначне просування російських військ на північно-східну околицю Селидового (на південний схід від Покровська). Російські блогери заявляли, що російські війська просунулися невизначеними вулицями на сході Селидового та ведуть атаки з півночі та півдня. Деякі з них також стверджували, що російські війська просунулися до околиць Вишневого (на південь від Покровська та на захід від Селидового) з півдня вздовж залізничної колії. Також повідомляється, що російські сили просунулися до Воздвиженки (на схід від Покровська) та в районі Гірника (на південний схід від Покровська). Проте Інститут вивчення війни (ISW) не зміг підтвердити ці заяви.

19 та 20 жовтня російські війська продовжували наступ на схід від Покровська в районах Воздвиженки, Промінь, Миролюбівки, Новоторецького, а також на південний схід від Покровська в районах Сухого Яру, Михайлівки, Селидового, Новодмитрівки, Гірника, Желаного Другого та Зоряного. Один із російських мілблогерів заявив, що російські сили відбили українську механізовану контратаку чисельністю взвод поблизу Цукуриного (на південний схід від Покровська та Селидового). На цьому напрямку продовжують діяти підрозділи 15-ї окремої мотострілецької бригади (2-а загальновійськова армія Центрального військового округу).

Карта бойових дій. Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій. Фото: understandingwar.org

19 і 20 жовтня російські війська продовжували штурм поблизу Роботиного та на північний схід від Роботиного біля Малої Токмачки, але жодних підтверджених змін на лінії фронту не було. Повідомляється, що в Запорізькій області діють підрозділи 7-ї десантно-штурмової дивізії (ВДВ) РФ.

Карта бойових дій. Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій. Фото: understandingwar.org

Російські війська продовжували атакувати східну (лівобережну) Херсонську область 19 і 20 жовтня, але не зробили жодного підтвердженого наступу.[58] Повідомляється, що на Херсонському напрямку продовжують діяти підрозділи російського загону БАРС-33 (Бойовий резерв ЗС РФ).

Джерело матеріала
loader
loader