"Усередині мене не було вибору": українець на реаліті розповів, як покинув США заради служби в ЗСУ
"Усередині мене не було вибору": українець на реаліті розповів, як покинув США заради служби в ЗСУ

"Усередині мене не було вибору": українець на реаліті розповів, як покинув США заради служби в ЗСУ

За словами Богдана, після початку повномасштабної війни він зрозумів, що його місце в Україні і за кілька днів повністю підготувався. Насамперед він хотів допомогти молодим хлопцям, які опинилися на передовій.

У Сполучених Штатах Америки вийшов новий сезон романтичного шоу "Кохання сліпе" і там взяв участь 35-річний українець на ім'я Богдан. Він розповів на весь світ про війну і про свою службу в ЗСУ. Проєкт опублікований стримінговим сервісом Netflix.

Суть реаліті полягає в тому, щоб у форматі швидких знайомств знайти свою другу половинку, проте потенційна пара не бачить одне одного, поки не ухвалить рішення про те, продовжувати спілкування чи ні.

Спробувати свої сили в цьому проекті вирішив і Богдан. Він народився в Україні та у дворічному віці з родиною перебрався до Сполучених Штатів Америки.

У 2010 році хлопець служив у морській піхоті і його відправили в Кувейт. Там протягом 30 чи 40 днів проходили тренування в пустелі, а спати доводилося під зірками в наметах. Нічого навкруги не було, тільки верблюди та побратими.

Коли почалася повномасштабна війна в Україні, то Богдан зрозумів, що його місце саме на Батьківщині, тож прийняв рішення повернутися.

"Я думав так: я — українець. У мене українська сім'я. У мене немає дружини і дітей, я військовий, хто як не я. Це був феноменальний період. Ніхто мене не відмовляв", — розповідав Богдан.

Разом із друзями він почав готуватися і зібрав гроші на спорядження. А от батьки сказали, що чекали від нього дзвінка, адже були впевнені, що українець саме так і вчинить.

"Це було страшно, мільйон відсотків. Коли я пішов — мені було 33 і я не йшов з думкою, що я Рембо або виграю цю війну. Я розумів, що це дуже страшна ситуація, але я думав про 18-19-річних хлопців, які йдуть туди без підготовки. Я знав, що в мене є вибір і я міг не йти, але всередині мене не було вибору", — підсумував Богдан.

Нагадаємо, 21 жовтня повідомлялося, що з грудня відбудуться серйозні зміни в мобілізації. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський анонсував нову модель базової загальної військової підготовки, збільшення її тривалості до 1,5 місяця та залучення досвідчених інструкторів для поліпшення якості навчання.

Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
loader