Xiaomi стає одним із найпопулярніших брендів смартфонів у світі: хто конкурент
Xiaomi стає одним із найпопулярніших брендів смартфонів у світі: хто конкурент

Xiaomi стає одним із найпопулярніших брендів смартфонів у світі: хто конкурент

Дослідження аналітиків Canalys показують, що світові поставки смартфонів зросли на 5% у річному обчисленні в третьому кварталі 2024 року, що стало четвертим кварталом зростання поспіль.

Ринок смартфонів зростає, і цей показник зумовлений насамперед стійким попитом в економіках, що розвиваються, поряд із ранніми стадіями циклу заміни в Північній Америці, Китаї та Європі. Про це пише Canalys.

Samsung поставила 18% смартфонів у третьому кварталі, ледь захистивши свою позицію поул-позиції проти Apple, чиї iPhone склали 18% поставок. Xiaomi зайняла 14% частки ринку і зберегла позицію третього за величиною постачальника смартфонів.

OPPO вперше цього року повернула собі четверте місце в рейтинговій таблиці з часткою ринку 9%, підтриманою сильним зростанням в Індії та Латинській Америці. Замикає п'ятірку лідерів vivo, яка наростила свої поставки на двозначні числа, склавши 9% ринку.

Apple досягла найвищого обсягу продажів у третьому кварталі на сьогоднішній день і ніколи не була ближчою до лідерства на світовому ринку смартфонів у третьому кварталі, ніж зараз, — наголосив Рунар Бьєрховде, аналітик Canalys.

Постійний високий попит на серію iPhone 15, а також на застарілі моделі Apple зіграли вирішальну роль у результатах третього кварталу. Зрушення ринку в бік преміальних пристроїв, перекрите триваючим циклом оновлення пристроїв, куплених під час пандемії, приносить користь Apple, особливо в її сильних регіонах, як-от Північна Америка і Європа.

Покращена диверсифікація продукції Apple допомогла їй скоротити терміни виконання замовлень. Незважаючи на скромний початковий прийом, очікується, що iPhone 16 допоможе Apple зберегти сильний фініш до 2024 року і посилить динаміку в першій половині 2025 року, особливо в міру того, як Apple Intelligence виходить на нові ринки і підтримує додаткові мови.

Розрив між п'ятьма провідними постачальниками скоротився, що посилило конкурентне середовище, — прокоментував аналітик Canalys Ле Сюань Чі.

Постачальники вступають у сезон святкових покупок із твердою динамікою та обережним оптимізмом, прагнучи привабити споживачів, які відклали оновлення своїх пристроїв, очікуючи на знижки під час великих подій, таких як 11.11 і Чорна п'ятниця. Однак важливість ефективного планування ресурсів не можна переоцінити.

Незважаючи на поліпшення ринкових умов, попит залишається крихким, оскільки постачальники стикаються зі зростаючими глобальними проблемами у формуванні попиту та нормативними перешкодами, такими як директива ЄС з екодизайну.

Ефективне управління ланцюжком поставок, підтримання здорового рівня запасів і оптимізація розподілу коштів на продажі та маркетинг стають ще більш важливими для лідерства на ринку, підсумував аналітик.

Раніше ми писали про характеристики найкращих бюджетних смартфонів 2024 року від Motorola, Honor, Apple. Серед актуальних моделей смартфонів у 2024 році — Honor 200 Lite, Apple iPhone 11, Motorola Moto G84 5G. Серед переваг — акумулятори та чіпсети.

Теги за темою
Xiaomi
Джерело матеріала
loader
loader