Організатори "Євробачення" запровадили нові правила для учасників
Організатори "Євробачення" запровадили нові правила для учасників

Організатори "Євробачення" запровадили нові правила для учасників

Організатори "Євробачення" запровадили нові правила для учасників після низки скандалів на конкурсі у 2024 році. У травні наступного року для вокалістів буде відведено окремий простір, де вони зможуть усамітнитися і куди не матимуть доступ журналісти. Про це повідомляє Eurovision Fun.

Ймовірно, що на такий крок команда пішла через інцидент з учасником від Нідерландів Йостом Кляйном, який поскандалив із командою, прямуючи до "зеленої кімнати". Як стверджувала нідерландська делегація, тоді артист просив його не знімати, але проханням знехтували, через що він замахнувся рукою на члена знімальної групи. Внаслідок скандалу Кляйна дискваліфікували.

Не виключено, що зміни стосуватимуться правил для участі в пісенному змаганні. За даними джерела, організатори запровадять кодекс поведінки, у якому вони вимагатимуть політичного нейтралітету під час виступу на сцені. Це необхідно для того, щоб делегації всіх країн відчували себе у безпеці.

У 2024 році низка учасників у своєму виступі намагалися продемонструвати солідарність з Палестиною. Наприклад, вокалістка з Норвегії зробила манікюр на підтримку країни, а запрошений гість виступив на сцені з кеффійє – символом, який часто використовують у палестинських та антиізраїльських протестах. Паралельно з конкурсом на вулицях Мальме відбувалися масштабні протести проти участі Ізраїлю у Євробаченні, тому делегацію країни охороняла ізраїльська спецслужба Шин Бет.

Фінал "Євробачення-2024" відбувся на початку травня у Мальме. Українки Alyona Alyona та Jerry Heil виступили на сцені під номером 2, виконавши трек Teresa & Maria. За результатами голосування дует увійшов до ТОП-3, а переможцем стали виконавці зі Швейцарії Nemo. У 2025 році конкурс пройде у швейцарському місті Базель.

Теги за темою
Євробачення
Джерело матеріала
loader
loader