Просте математичне запитання поставило дорослих у глухий кут: вирішать його не всі
Просте математичне запитання поставило дорослих у глухий кут: вирішать його не всі

Просте математичне запитання поставило дорослих у глухий кут: вирішать його не всі

Спробуйте вирішити її самі, перш ніж зазирнути у відповідь!

Звичайна задача з математики для дітей збентежила багатьох дорослих, але чи справді її так складно розв'язати? Це питання, на перший погляд, здається елементарним, проте рівняння виявилося справжнім випробуванням навіть для тих, хто пишається своїм інтелектом.

Відомо, що мозкові вправи сприяють поліпшенню когнітивних функцій, включно з увагою, пам'яттю та здатністю до концентрації. Такі головоломки, як це питання, можуть розвивати когнітивні навички та підтримувати активність мозку, що особливо корисно для запобігання вікових змін, пов'язаних з пам'яттю, пише express.

Завдання, яке збиває з пантелику

Завдання, що з'явилося в соціальних мережах, викликало хвилю обговорень і суперечок. Учасникам запропонували вирішити таке рівняння: "Майк і Стейсі разом 50 років. Майк на 40 років старший за Стейсі. Скільки років Стейсі?".

На перший погляд, багато хто припускає, що Стейсі 10 років, а Майку 40, оскільки разом їм має бути 50. Однак, при більш уважному розгляді, ця гіпотеза не підтверджується.

Що таке головоломки?

Головоломка - завдання, для розв'язання якого, як правило, потрібна кмітливість, а не спеціальні знання високого рівня. Проте деякі головоломки стимулюють теоретичні та практичні розробки вчених.

Є головоломки словесні (умова задана у вигляді тексту), графічні (умова у вигляді малюнка), з предметами (сірники, монети тощо) і механічні, пише Вікіпедія.

Пастка в простоті

Якби Стейсі було 10 років, а Майку на 40 років більше, йому було б 50, а загальний вік становив би 60 років. Очевидно, що ця арифметика не сходиться з умовами завдання. Що ж тоді робити? Розумні користувачі соціальних мереж почали розв'язувати задачу за допомогою алгебри.

Один із коментаторів пояснив: "Задаємо змінні: x - це вік Майка, а y - вік Стейсі. Знаємо, що їхній сумарний вік дорівнює 50, тобто x + y = 50, а різниця їхніх вікових груп становить 40 років, тобто x - y = 40". Розв'язуючи ці два рівняння, ми отримуємо:

Багато дорослих, які зіткнулися з цим завданням, роблять помилку, приймаючи перше, що спадає на думку. Ця головоломка перевіряє не тільки математичні здібності, а й увагу до деталей, здатність думати логічно і не потрапляти на виверти.

Джерело матеріала
loader
loader