Кличко усунув свого заступника Прокопива після розслідування Bihus та звернувся до правоохоронців
Кличко усунув свого заступника Прокопива після розслідування Bihus та звернувся до правоохоронців

Кличко усунув свого заступника Прокопива після розслідування Bihus та звернувся до правоохоронців

Мер Києва Віталій Кличко усунув Володимира Прокопива від виконання обов'язків заступника голови КМДА на час перевірки правоохоронцями фактів, оприлюднених журналістами-розслідувачами Bihus Info.

Як передає "Хвиля", про це він розповів у Телеграм-каналі.

Кличко повідомив, що звернувся до правоохоронних та антикорупційних органів перевірити факти, викладені журналістами щодо Прокопива.

"Я звертаюся до правоохоронних та антикорупційних органів перевірити факти, викладені журналістами-розслідувачами Bihus.Info щодо заступника голови КМДА Володимира Прокопіва. А також на час перевірки для її об'єктивності усуваю Прокопива від виконання обов'язків заступника голови КМДА з самоврядних повноважень", - розповів голова Києва.

Кличко усунув свого заступника Прокопива після розслідування Bihus та звернувся до правоохоронців - Фото 1

Сам Прокопов написав заяву про звільнення.

"За посаду заступника голови КМДА ніколи не тримався, тому написав заяву на звільнення", - заявив він.

При цьому Прокопов наголосив, що для нього важлива репутація та чесне ім'я родини.

"Причини зацікавленості мною, як головою найбільшої фракції у Київраді, розумію. Працюю далі", - написав він.

Кличко усунув свого заступника Прокопива після розслідування Bihus та звернувся до правоохоронців - Фото 2

Нагадаємо, раніше журналісти Bihus Info оприлюднили розслідування "Друзі заступника Кличка роблять Київ: хто, як і за скільки". У ньому стверджується, що двоє друзів заступника голови КМДА Володимира Прокопіва Олександр Поштарюк та Андрій Стеценко через приватні компанії отримали у власність щонайменше шість об'єктів нерухомості, які раніше належали місту.

При цьому журналісти звертають увагу на те, що перед тим, як почати отримувати у власність комунальне майно, вони допомогли сім'ї Прокопива дешево отримати елітне житло.

А ось ще в середині жовтня журналісти Bihus.info випустили першу частину розслідування про Володимира Прокопова. Тоді з'ясувалося, що родина Прокопива за час його перебування на посаді заступника голови КМДА придбала велику кількість нерухомості в Києві, включаючи квартири та офісні приміщення.

До того ж, згідно з даними розслідувачів, частина нерухомості була придбана за вартістю, нижчою від ринкової. Також компанії, пов'язані із сім'єю Прокопіва, інвестували у будівництво житлових комплексів під час повномасштабної війни.

Зазначимо, що 41-річний Володимир Прокопов із 2014 року є депутатом Київради, а з 2021 року обіймає посаду заступника мера Віталія Кличка. Також урядовець є головою фракції "Європейська Солідарність".

Джерело матеріала
loader