Нарахування субсидій за новими правилами: які дані не врахують
Нарахування субсидій за новими правилами: які дані не врахують

Нарахування субсидій за новими правилами: які дані не врахують

У новому опалювальному сезоні для сімей, в яких хтось із членів бере участь у бойових діях, нарахування субсидії відбуватиметься за оновленими правилами. Тепер доходи тих, хто воює, не враховуються при розрахунку субсидій.

Про це розповіла Олена Митник, заступниця начальниці відділу житлових субсидій у Чернігівській області, під час ефіру на "Українському Радіо Чернігів". За її словами, це важливе нововведення дозволить підтримати родини військових, які безпосередньо беруть участь у захисті країни.

Родина військового. Фото Freepik

Основна зміна полягає в тому, що під час призначення субсидій для сімей, де хтось воює, не враховуються їхні доходи, зокрема зарплати, грошове забезпечення або інші виплати, які вони отримують під час служби. Це стосується конкретного періоду, за який розраховуються субсидії – для опалювального сезону 2024-2025 років це доходи за період із січня по червень 2024 року.

Опалення / фото: Freepik

Щоб скористатися цією можливістю, необхідно надати довідку, яка підтверджує участь члена сім'ї в бойових діях саме в цей період. Документ повинен підтверджувати, що людина була на фронті або виконувала військові обов’язки в зазначений час. Це дозволить враховувати лише доходи інших членів сім'ї, а не самих військових.

Народження другої дитини в сім'ї

Олена Митник також наголосила, що цей підхід спрямований на те, щоб субсидії були більш справедливими для тих, хто захищає Україну. Таким чином, сім’ї військових можуть розраховувати на додаткову підтримку в умовах зростання комунальних витрат під час опалювального сезону.

Тож, якщо ваша родина має право на субсидії, але хтось із її членів воює на передовій, не забудьте подати необхідну довідку. Це допоможе вам отримати субсидію на основі скоригованого розрахунку, де не враховуються доходи військовослужбовців за вказаний період.

Раніше ми повідомляли, як платитимуть за опалення у 2024 році?

Які дрова краще вибирати для опалення та як правильно їх зберігати- детальніше на Знай.ua.

Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
loader
loader