Пінгвіни Аделі оселилися біля української станції в Антарктиді
Пінгвіни Аделі оселилися біля української станції в Антарктиді

Пінгвіни Аделі оселилися біля української станції в Антарктиді

Поблизу української полярної станції "Академік Вернадський" поселилися декілька пар пінгвінів Аделі. Про це йдеться в повідомленні Національного антарктичного наукового центру у Facebook.

- Наприклад, торік гнізда зробили дві пари, однак лише в однієї було маля. Зараз на нашому острові теж уже є дві пари “адельок”. Поки що активне будівництво гнізда наші біологи зафіксували в однієї. Сподіваємося, цього року зможемо показати вам маленьких аделят з Галіндеза, - йдеться в повідомленні центру.

Пінгвіни Аделі вирізняються меншими розмірами, повністю чорною головою та блакитно-білими очима. Цей вид зазвичай облаштовують свої гнізда на сусідніх островах, хоча іноді кілька пар "завітали" на Галіндез.

Коли говориться про повернення пінгвінів до станції “Вернадський”, зазвичай маються на увазі субантарктичні пінгвіни. Цей вид легко впізнати за червоним дзьобом і білими смужками на голові. Минулого сезону кількість субантарктичних пінгвінів на нашому острові Галіндез досягла рекордних 7 тисяч.

  • 15 жовтня до української станції "Вернадського" повернулися пінгвіни. Тисячі субантарктичних пінгвінів прибули, щоб зайняти найкращі місця для гніздування. 
  • У червні на станцію “Вернадського” вдруге за місяць завітав імператорський пінгвін. Цього разу він кілька днів прогулявся по острову Галіндез, обравши собі зручне місце поблизу геомагнітної обсерваторії. 
  • 25 квітня відзначався Всесвітній день пінгвінів. Українські полярники поділилися цікавими фактами про цих дивовижних птахів.
Джерело матеріала
loader
loader