Росія вночі атакувала Київ та регіони – пошкоджені лінії електропередач, будинки і об’єкти інфраструктури
Росія вночі атакувала Київ та регіони – пошкоджені лінії електропередач, будинки і об’єкти інфраструктури

Росія вночі атакувала Київ та регіони – пошкоджені лінії електропередач, будинки і об’єкти інфраструктури

В ніч на 24 жовтня російські війська здійснили чергову атаку на Україну. Серед міст, які зазнали удару, був Київ, Запорізька, Миколаївська та Дніпропетровська області. Про це повідомили у місцевих обласних адміністраціях.

Київ. Вночі зазнав чотирнадцятої повітряної атаки з початку жовтня. Як повідомили у КМВА, вже звично ворог застосував БпЛА.

- Місце запуску дронів - курська область, а на столицю безпілотники заходили переважно з північного і північно-східного напрямку. Повітряна тривога у столиці протягом ночі оголошувалася тричі і сумарно тривала майже  6 годин. Силами та засобами ППО в повітряному просторі навколо Києва було виявлено біля десятка російських дронів. Усі ворожі БпЛА, які загрожували столиці були знешкоджені, зазначили у КМВА.

 Даних щодо руйнувань чи постраждалих не надходила. Станом на 7 ранку на Київщині продовжувалась бойова робота проти решти БпЛА ворога.

Миколаїв. У ніч на 24 жовтня сили та засоби протиповітряної оборони на Миколаївщині знищили три БпЛА типу «Shahed 131/136».  За даними голови Миколаївщини Віталія Кіма, атака почалась о 23:59  середи, 23 жовтня, та продовжилась 00:31 сьогодні. Ворог завдав артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає. Також 23 жовтня, о 14:57 ворог атакував Куцурубську громаду дроном типу FPV. Внаслідок чого у с. Дмитрівка пошкоджено автомобіль. Постраждалих немає.  

Запоріжжя. Впродовж доби окупанти завдали 316 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області. Ворог здійснив 6 авіаційних ударів по Малим Щербакам, Малій Токмачці та Левадному. При цьому 174 БпЛА різної модифікації атакували Степногірськ, Лобкове, Гуляйполе, Малинівку, Новоандріївку, Роботине, Малу Токмачку та Левадне, повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров. Зафіксовано 8 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Внаслідок обстрілу Василівського району загинули двоє чоловіків 40 та 73 років.

Дніпро. Пізно ввечері 23 жовтня агресор атакував Нікопольщину. Вдарив по Марганецькій громаді з РСЗВ "Град". Люди не постраждали, запевнив голова ОВА Сергій Лисак. За його даними, внаслідок артилерійського обстрілу Марганця у місті окрім промислового підприємства пошкоджені адмінбудівля та аптека. А ще – 7 приватних будинків, 6 господарських споруд, 2 гаражі й 3 авто, парники. Зачепило кілька ліній електропередач. Ніч в області без ворожих ударів.

  • 23 жовтня на Миколаївщині троє підлітків та неповнолітня дівчина отримали осколкові поранення через вибух залишків російського безпілотника. 
  • Вночі та вранці 23 жовтня Росія завдала удару по Краматорському району. Є влучання у селах Олександро-Калинове та Яцьківка, а також - у місті Лиман. 
Джерело матеріала
loader
loader