Життя можна почати з нуля: хто отримає величезний грант на бізнес
Життя можна почати з нуля: хто отримає величезний грант на бізнес

Життя можна почати з нуля: хто отримає величезний грант на бізнес

В Україні діє грантова програма "Своя справа", спрямована на підтримку ветеранів та їхніх родин. Заявки на участь у програмі подаються через портал "Дія" разом із бізнес-планом, а процес адмініструє Державна служба зайнятості.

За словами заступниці міністра економіки Тетяни Бережної, у 2024 році вже відбулося 19 хвиль подання заяв. У їхніх межах 1150 переможців отримали гранти для відкриття або розширення бізнесу. Лише за останню хвилю 82 ветерани та члени їхніх сімей отримають 42 млн грн на розвиток власної справи.

Застосунок "Дія". Фото: Youtube

Загальна сума підтримки в межах програми становить 540 млн грн. Завдяки цим грантам підприємці-ветерани створять понад 2 тисячі нових робочих місць по всій Україні.

Зокрема, найбільше переможців з Київської, Хмельницької, Львівської та Полтавської областей. Популярні напрямки діяльності серед отримувачів грантів — торгівля, переробна промисловість, організація харчування та готельний бізнес.

Людина з грошима в руках

Гранти мають різні суми: до 250 тисяч, до 500 тисяч та до 1 млн гривень. Величина гранту залежить від кількості створених робочих місць та досвіду підприємця.

Наприклад, для отримання гранту від 500 тисяч до 1 млн грн ветеран повинен бути зареєстрований як ФОП щонайменше три роки і забезпечити співфінансування: 30% власних коштів та 70% — від держави.

Крім того, Знай.ua повідомляв, Німеччина заплатить величезні гроші жителям трьох областей

Джерело матеріала
loader