Мер Одеси Труханов отримав медаль від Нацгвардії: за що нагородили
Мер Одеси Труханов отримав медаль від Нацгвардії: за що нагородили

Мер Одеси Труханов отримав медаль від Нацгвардії: за що нагородили

Офіцер Нацгвардії Андрій Косяченко зазначив, що міська рада робить великий внесок у підтримку армії, зокрема, бригади НГУ "Спартан".

Мера Одеси Геннадія Труханова нагородили медаллю "За вірність українському народу" за значну підтримку українських військових. Про це стало відомо під час позачергової сесії Одеської міської ради.

Дивитися з 17:44

Нагороду одеському меру вручив заступник командувача Національної гвардії "Спартан" Андрій Косяченко на позачерговій сесії Одеської міськради 25 жовтня.

Нацгвардійці відзначили внесок Одеси в підтримку армії, подякувавши за допомогу в матеріально-технічному забезпеченні, зокрема фінансову допомогу бригаді "Спартан".

"Завдяки вашій щедрості ми змогли покращити матеріально-технічне забезпечення та надати необхідні ресурси для виконання службових обов'язків", — сказав Косяченко.

Крім медалі, Труханов отримав символічний подарунок — тубус від снаряда артилерійської установки "Богдана".

За що нагороджують Труханова

За даними "Новини. Live", за цей рік місто виділило на потреби армії понад 1,2 млрд грн, і мер раніше заявляв про готовність повністю спрямувати бюджет на підтримку ЗСУ.

Зазначимо, що в червні Труханов уже отримав медаль "За службу і звитягу" від командувача Об'єднаних сил генерала Юрія Содоля, якого президент Зеленський звільнив з посади через два дні після нагородження.

У червні Труханова нагородив звільнений Зеленським екскомандувач Об'єднаних сил
Фото: Одеська міська рада

Нагадаємо, український активіст і блогер Сергій Стерненко 17 вересня заявив, що мер Одеси Геннадій Труханов має російське громадянство. Мер Одеси підкреслив після цього, що вже неодноразово правоохоронні органи України підтверджували, що у нього немає російського громадянства.

Теги за темою
Одеса
Джерело матеріала
loader
loader