Орбан заявив, що уряд Польщі "встановив" Брюссель
Орбан заявив, що уряд Польщі "встановив" Брюссель

Орбан заявив, що уряд Польщі "встановив" Брюссель

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан сказав у п'ятницю, що уряд Польщі та його прем'єр-міністр Дональд Туск були призначені Європейським Союзом у межах змови з метою усунення попереднього правопопулістського керівництва країни.

Про це, як пише "Європейська правда", він сказав у інтерв’ю державному радіо в п’ятницю, його цитує агентство АР.

Орбан розкритикував президентку Європейської комісії Урсулу фон дер Ляєн і лідера найбільшої політичної групи в ЄС, президента Європейської народної партії Манфреда Вебера.

Він заявив, що вони прагнуть змістити його уряд, як це, за його словами, сталося в Польщі у 2023 році, коли коаліція на чолі з Туском перемогла керівну "Право і справедливість" на національних виборах.

"Це навіть не таємна змова проти Угорщини, це відкрито представлений, оголошений план", – сказав Орбан.

"Те ж саме відбувалося і в Польщі.

Поляки також пішли своїм шляхом, вони також почали вести незалежну польську політику щодо міграції, гендеру та економіки", – додав він.

Фон дер Ляєн і Вебер, продовжив Орбан, "зробили все можливе і відкрито заявили, що консервативний польський уряд повинен піти і бути замінений новим.

Саме так наш друг Туск став прем'єр-міністром Польщі.

Той самий сценарій зараз відбувається у випадку з Угорщиною".

У текстовому повідомленні агентству речник Міністерства закордонних справ Польщі Павел Вронський заявив, що 15 жовтня 2023 року в Польщі відбулися вільні парламентські вибори, і нинішній уряд, як і попередні, "не був встановлений, а був обраний і є вираженням волі польських виборців".

У п'ятничному інтерв'ю Орбан також порівняв ЄС з колишнім Радянським Союзом.

"Вони будуть працювати над цим.

Їм потрібен маріонетковий уряд.

Давайте говорити прямо, кожна імперія така.

Радянський Союз був таким, чи не так?", – сказав він про ЄС.

Його коментарі з'явилися через два дні після того, як Орбан заявив у своїй промові прихильникам, що ЄС прагне повалити його уряд і встановити маріонетковий режим в Угорщині.

Тим часом свіже опитування в Угорщині показало, що партія Орбана вже не є найпопулярнішою в країні, а натомість лідирує опозиційна "Тиса" Петера Мадяра.

Джерело матеріала
loader