У поліції спростували побиття німецького волонтера співробітниками ТЦК
У поліції спростували побиття німецького волонтера співробітниками ТЦК

У поліції спростували побиття німецького волонтера співробітниками ТЦК

У поліції відреагували на інформацію, що з'явилася в мережі, про нібито побиття німецького волонтера співробітниками ТЦК у Чернівецькій області. За словами правоохоронців, чоловік поводився агресивно і тому його довелося затримати. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької обласної ТЦК та СП у Facebook.

- Близько 6:00 на дорожній станції патрульної поліції поблизу села Атаки Чернівецької області поліцейські зупинили автомобіль Mercedes. Під час перевірки документів правоохоронці встановили, що водій є громадянином іншої країни, а пасажир перебуває у розшуку за ухилення від мобілізації. Їхати до ТЦК чоловік відмовлявся та закрився в салоні автомобіля. Біля станції також зупинився ще один автомобіль Mercedes, звідки вийшли двоє чоловіків (громадяни іншої країни) та почали перешкоджати діям поліцейських. Інспектори пояснили, що відбувається, та повідомили, що вони заважають діям поліції. Один із чоловіків почав поводитися агресивно, на зауваження не реагував. Патрульні застосували до нього сльозогінний газ, наручники та затримали його, розповіли правоохоронці.

Щодо іноземця склали адміністративний протокол за ст. 185 КУпАП (злісна непокора законному розпорядженню працівника поліції). Правоохоронці зауважили, що чоловікові стало погано і вони викликали медиків та "поклали у стабільне бічне становище". "Швидка" прибула за кілька хвилин, чоловіка госпіталізували. У лікарні його оглянули, а згодом відпустили. У той же час пасажира все ж таки доставили до ТЦК. На нього склали протокол за ч. 3 ст. 210-1 КУпАП (порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію). Ініційовано службове розслідування.

  • 25 жовтня Telegram-канали почали розповсюджувати інформацію, що у Чернівецькій області сталася бійка за участю співробітників ТЦК. Бійка почалася нібито з того, що співробітники військкомату зупинили на блокпості вантажівки, на якій один український та троє німецьких волонтерів "поверталися до східних регіонів, де роздавали гуманітарну допомогу".
  • Також 25 жовтня у Харкові стався конфлікт між співробітниками ТЦК та водієм. У справі вже знаються правоохоронці, чоловіка затримано

 

Теги за темою
Чернівецька область
Джерело матеріала
loader
loader