Як заробляють зірки: Білоножко на корпоративах і на нерухомості, а у Тополі - таємний бізнес
Як заробляють зірки: Білоножко на корпоративах і на нерухомості, а у Тополі - таємний бізнес

Як заробляють зірки: Білоножко на корпоративах і на нерухомості, а у Тополі - таємний бізнес

Інтерв'юерка та блогерка Раміна Есхакзай розповіла, що монетизація відео на YouTube щомісяця приносить їй від 4 до 6 тисяч доларів, а максимальний її дохід - 20 тисяч. Як пише Forbes Ukraine, блогерка платить 5% податку на дохід. За три квартали 2024-го сума податку становила 190 000 гривень, а офіційна виручка Есхакзай склала 3,8 мільйона гривень. Окрім того, Раміна перераховує великі суми на благодійність. У 2023-му лише з YouTube-випусків авторка каналу перевела 12 мільйонів гривень пожертвувань на армію.

З цих коштів Раміна також покриває витрати на виробництво контенту та заробітну плату команди.

А що говорять про свої доходи інші наші знаменитості – в історіях Коротко про.

Тарас Тополя

Соліст гурту «Антитіла» Тарас Тополя зізнався, що має бізнес з колегою Сергієм Вусиком. У деталі співак вдаватися не став, однак зазначив, що вони знають ціну грошам.

- У нас із Сергієм Вусиком є ще інший бізнес. Не хочу про це розповідати. Я скажу так – я ніколи не був у нужді. Я знаю, що таке гроші, знаю, як їх заробляти. Я знаю їм ціну. Я вмію їх рахувати, вмію їх витрачати. Багато грошей я і Сергій Вусик віддаємо на благодійність. Ми це не афішуємо, це, як правило, стається в такому авральному форматі: треба щось терміново – закрили. Але ми заробляємо, і заробляємо непогано. Колись, коли це стане відомим, коли ми вирішимо, що це треба оприлюднити, ми це оприлюднимо. І, можливо, це здивує багатьох, - поділився Тарас в інтерв’ю програмі «Муз_Тренд».

На запитання, чи заробляє він понад 5 тисяч доларів на місяць, Тополя відповів ствердно. Але додав, що ніколи не жив на широку ногу.

- Так, це 5 тисяч доларів +. Я не люблю говорити про гроші, тому що це найнеприємніша тема, особливо, коли хтось їх рахує. Як гурт «Антитіла» зустрів повномасштабне вторгнення? У нас було досить багато грошей на рахунках. Чому? Тому що ми ставимося до витрат дуже скрупульозно. У межах розумного. Ми не купимо нову квартиру або нову машину. Я, наприклад, десять років їздив на Mitsubishi Galant 2008 року. Я міг собі дозволити купити нову машину разів п'ять уже за цей період, але є інші пріоритети, коли в тебе кліп – 40 чи 50 тисяч доларів, коли в тебе студійна робота – стільки-то тисяч доларів… До грошей, їх заробляння і витрачання потрібно підходити з розумом. Це в «Антитіл» було завжди, і є в мене. Тому я, на щастя, маю змогу забезпечувати свою родину у разі потреби, - пояснив співак.

Тарас Тополя каже, що «Антитіла» завжди витрачають кошти з розумом. Фото: Instagram.com/tarastopolia/

Світлана Білоножко

Народна артистка України Світлана Білоножко каже, що подбала про свої заробітки заздалегідь: співачка має нерухомість, яку здає в оренду. Також артистку запрошують на корпоративи.

- Є декотрі корпоративчики, мене запрошують. У мене є своя програма, я працюю. Пасивний дохід у мене теж є – це нерухомість, я здаю. Думала про це завчасно, тому що це дуже важливо, якась подушечка має бути. Інакше про тебе ніхто не подбає, якщо ти сам про себе не подбаєш. Це дуже важливо. І про це ми ще думали з Віталіком разом. Зараз мій заробіток на місяць в середньому - не більше 2 тисяч доларів, раніше було більше, а зараз менше, - поділилася вона в інтерв’ю «Слава+». 

За словами Білоножко, цих коштів їй вистачає, щоб покривати всі свої витрати самостійно.

- За комуналку я сама розплачуюсь (Світлана живе у будинку на березі Дніпра площею у 200 квадратів, який вони збудували разом з чоловіком Віталієм Білоножком. – Авт.). Я сама сплачую все, мені це не накладно. Якщо в мене буде така потреба, мені діти будуть допомагати, але поки що мені не треба. Я сама справляюся. Багато витрачаю на себе. Це догляд за собою, звичайно. Люблю якісь цікаві речі, я собі купую. Іноді думаю: боже, Свєта, куди ж ти будеш все це одягати! Інколи щось не до ладу купую, потім жалкую про те. Але нічого. Я не скупердяйка. Мені хочеться витратити і отримувати задоволення, - пояснила Світлана.

Світлана Білоножко працює на корпоративах та має дохід від оренди нерухомості. Фото: Instagram.com/svitlana_bilonozhko/

Марічка Падалко

Марічка Падалко, як ведуча «1+1», заробляє менше двох тисяч доларів на місяць.

- Зарплати на різних каналах на різних програмах у різних ведучих можуть бути дуже сильно диференційованими. Вважає канал, що ти для нього мегазірка і приносиш йому багато рекламних грошей, він може платити тобі дуже багато. Я не знаю, яка зарплата у моїх колег, її не розголошують через корпоративну етику, - розповіла Марічка в інтерв’ю Аліні Доротюк

За словами Падалко, у 2021 році як блогерка й інфлюенсерка вона заробила більше грошей, ніж ведуча. За рекламний пост в інстаграмі Марічка отримувала від 1 до 1,5 тисячі доларів. Наразі додатковий дохід до основної зарплатні отримує як модераторка на конференціях.

Марічка Падалко заробляє менше двох тисяч доларів. Фото: Instagram.com/kudin.ph/

Олег «Фагот» Михайлюта

Солісту ТНМК Олегу «Фаготу» Михайлюті дохід, окрім концертних турів, приносить студія звукозапису. За словами музиканта, левову частку доходів вони віддають військовим.

- Друзі допомагають, роблять якісь замовлення, студія працює, ми працюємо. На студії ми пишемо не лише себе, а й інших артистів. Хто хоче, ми робимо й рекламні ролики, і, дай боже, озвучки бувають. Тури все ж таки проходять. Хоча, звісно, ми левову частину перераховуємо пацанам, бо якщо «нуль» не втримається, то наші студії з нашими українськими ідеями нікому не будуть потрібні. Тому ми по максимуму, як можемо, вкладаємося в військо, але намагаємось тримати і культуру в собі, і музику робити, – розповів Олег в інтерв’ю «Слава+». 

Однак стабільного заробітку Михайлюта не має, адже в один місяць він може заробити, в інший взагалі не мати доходу.

- Минулого місяця взагалі нуль заробив. Воно непередбачуване. Іноді нормально ввалюється десятками, іноді взагалі пусто. Я витрачаю на студію, оренду, комуналку, бензин. Я, до речі, не рахував. Подушку безпеки ти, звичайно, собі робиш, але коли війна почалася, вона починає дуже швидко «линяти», - додав співак.

Дохід Фаготу приносить студія звукозапису та концерти. Фото: Instagram.com/fahot/

Марія Бурмака

Марія Бурмака зізнається, що її заробітки не перевищують дві тисячі доларів.

- Є сума гонорару за виступи, є сума зарплати, яка приходить за конкретну роботу на радіо, на польському і на українському, і є видатки. Тому тисяча, дві тисячі доларів, але деколи буває й менше тисячі, якщо відрахувати всі видатки. Це те, що мені залишається, - розповіла народна артистка в інтерв’ю «Слава+». 

Марія Бурмака отримує гонорари за виступи та зарплату на радіо. Фото: Instagram.com/mariaburmaka/

Віктор Гевко

Актор, сценарист, продюсер Віктор Гевко заробляє як учасник і засновник команди «V.I.P Тернопіль» та веденням корпоративів. Середній дохід гумориста – понад п’ять тисяч доларів на місяць.

- Якщо так складуться обставини, ми можемо зустрітися на вашому святі і за тисячу доларів. Якщо домовлятися заздалегідь – це дорожче. Витрачаємо ми родиною багато. На повсякденні витрати йде 2-3 тисячі доларів. Дружина мріє про будинок. Але я за те, щоб вкладати в щось, інвестувати в якийсь бізнес, в «V.I.P Тернопіль», в себе. Думаю, що ми на такому етапі, що туди треба, - поділився Віктор в інтерв’ю «Слава+». 

Гевко каже, що нині фінансово почуває себе комфортно.

Віктор Гевко має дохід понад 5 тисяч доларів. Фото: Instagram.com/gevko_v/

Джерело матеріала
loader