Конфіскація авто і втрата прав: за які автомобілі безжально каратимуть
Конфіскація авто і втрата прав: за які автомобілі безжально каратимуть

Конфіскація авто і втрата прав: за які автомобілі безжально каратимуть

В Україні кількість нерозмитнених автомобілів, відомих як «євробляхи», значно зменшилася, однак чимало водіїв продовжують їх використовувати, не замислюючись про серйозні наслідки. Чи то через незнання, чи з розрахунку на вдачу, ці власники нерозмитнених авто ризикують не тільки фінансово, але й можливістю залишитися без водійських прав.

Як повідомляє «Твоя машина», використання «євроблях» може обернутися для водіїв серйозними штрафами та навіть конфіскацією автомобіля. Юристи зазначають, що останнім часом українські суди стають все жорсткішими у ставленні до порушників, і власники таких авто дедалі частіше отримують великі штрафи.

"Євробляхи", скріншот: YouTube

За перше порушення правил користування нерозмитненим автомобілем водій може отримати штраф у розмірі 8 500 гривень. Це не просто сума, яка може здатися високою, але і сигнал для інших водіїв, що держава серйозно взялася за вирішення цієї проблеми.

Однак це ще не всі наслідки. Якщо водій знову вчинить таке ж порушення протягом року, його можуть оштрафувати вже на суму, що вдвічі перевищує перше покарання. У такому випадку водію загрожує не тільки подвоєний штраф, а й позбавлення прав на один рік. І це не все — водієві можуть конфіскувати автомобіль.

Крім штрафів, поліцейським дозволено використовувати системи контролю швидкості TruCam на власний розсуд, що збільшує ймовірність зупинки та перевірки авто. Це ще один механізм для боротьби з порушниками, який робить дорожню ситуацію більш контрольованою.

Раніше ми розповідали про штрафи до 1700 гривень: водіям витрясуть гаманці — кого омине

Джерело матеріала
loader
loader