У Грузії розпочали парламентські вибори - в Україні виборчі дільниці не відкрили
У Грузії розпочали парламентські вибори - в Україні виборчі дільниці не відкрили

У Грузії розпочали парламентські вибори - в Україні виборчі дільниці не відкрили

У Грузії у суботу, 26 жовтня, стартувало голосування на парламентських виборах, які вважаються поворотним моментом. Їхній результат може визначити, чи піде країна шляхом євроінтеграції, чи зближення з Росією. Про це пише "Ехо Кавказа".

За інформацією Центральної виборчої комісії Грузії, загальна кількість виборців становить 3 508 294 особи. У суботу для громадян країни відкрилися 3111 виборчих дільниць, з яких 3044 знаходяться всередині країни. За межами Грузії виборчі дільниці відкрито у 53 містах, у 42 країнах, всього за кордоном створено 67 дільниць, де зареєстровано 95 910 виборців. Однак в Україні ділянки не створили нібито через високий рівень ризиків та нестабільну обставину.

На виборах присутні представники 102 місцевих та 64 міжнародних організацій, а також акредитовано 98 ЗМІ для висвітлення процесу голосування. У виборах беруть участь 18 партій. Вперше в Грузії буде використано нову електронну систему підрахунку голосів (з паперовою копією для підстрахування), і результати очікуються протягом однієї-двох годин після закриття дільниць о 20:00 за місцевим часом.

  • 1 жовтня в Грузії до реєстру так званих "іноагентів" внесено перші п'ять неурядових організацій. Це сталося через два місяці після набуття чинності закону "Про прозорість іноземного впливу".
  • 18 жовтня лідери країн Європейського Союзу на саміті у Брюсселі офіційно оголосили про фактичну зупинку процесу вступу Грузії до ЄС.
Теги за темою
Грузія
Джерело матеріала
loader
loader