У Нацгвардії заявили, що не вручали держнагороду меру Одеси Труханову
У Нацгвардії заявили, що не вручали держнагороду меру Одеси Труханову

У Нацгвардії заявили, що не вручали держнагороду меру Одеси Труханову

Мера Одеси Геннадія Труханова не нагороджували офіційними державними нагородами. Про це йдеться у заяві пресслужби Національної гвардії України.

- У соціальних мережах з'явилася інформація про нагородження Одеського міського голови на відміну від однієї з бригад Нацгвардії.
Зазначаємо, що ця відмінність не є офіційною нагородою, не є відомчою чи державною відзнакою (медаллю). Ініціатива щодо цього святкування належить виключно окремим особам із бригади, - зазначено у повідомленні.

Скандал стався після того, як пресслужба міськради Одеси оприлюднила відео із "нагородженням" мера Геннадія Труханова. У заяві відомства йдеться про те, що нібито Труханов отримав нагороду від окремої штурмової бригади НГУ "Спартан". Нагороду меру вручив на позачерговій сесії заступник командира бригади Андрій Косяченко "за постійну підтримку, наголосивши, що завдяки зусиллям міста вдалося покращити матеріально-технічне забезпечення бригади, що, своєю чергою, підвищує моральний дух та обороноздатність військових".

  • 2 серпня мер Одеси Геннадій Труханов відреагував на недавнє інтерв'ю російського дизайнера та пропагандиста Артемія Лебедєва, в якому той заявив, що хоче літати до моря рейсом Москва – Одеса, "жерти в дорогих закладах" та милуватися "дівками". Труханов у відповідь зазначив, що радий, що в нього та його соратників немає такої можливості.
  • 17 жовтня активіст Сергій Стерненко заявив, що у мера Одеси Геннадія Труханова нібито є російський паспорт. Він стверджує, що градоначальник нібито оформив рахунок у російському банку за два тижні до початку війни.
Джерело матеріала
loader