Готуємось до Гелловіну: як зробити гарбуз-ліхтар
Готуємось до Гелловіну: як зробити гарбуз-ліхтар

Готуємось до Гелловіну: як зробити гарбуз-ліхтар

Готуємось до Гелловіну: як зробити гарбуз-ліхтар

Він є головним символом і атрибутом свята.

В ніч з 31 жовтня на 1 листопада в багатьох країнах світу відзначають Гелловін або День усіх святих. В Україні його не відзначають офіційно, але українці святкують його самостійно – вдома чи з друзями.

Гелловін асоціюється з вечірками в моторошних костюмах, жахливим декором, випічкою у формі монстрів та гарбузовими ліхтарями. Видання «Апостроф» розповіло, як самостійно зробити головний символ свята.

Світильник з гарбуза або Джек-ліхтар створить в оселі особливу атмосферу, а процес створення допоможе відволіктися від тривожних новин. До того ж, такий світильник – чудовий варіант на випадок відключень світла.

Вирізання гарбузових голів - дуже цікаве заняття, до якого можна залучити всю сім'ю. Існує безліч різновидів ліхтарів Джека, починаючи від моторошних облич, закінчуючи веселими та смішними мордочками. Щоб створити світильник з гарбуза на Гелловін, вам знадобиться гострий ніж, свічки та трохи фантазії.

Перед тим як розпочати створення ліхтаря, потрібно правильно вибрати гарбуз. Майстриня карвінгу Наталія Донська рекомендує вирізати великі, круглі та легкі плоди.

Як вирізати ліхтар з гарбуза

  • Спочатку потрібно зрізати верхівку гарбуза. Робити це потрібно не рівно, а трохи під нахилом, щоб коли ви виріжете серединку, вона не провалилася всередину.
  • Акуратно витягніть вміст овоча, використовуючи ложку. Далі намалюйте маркером контури очей, носа та рота. Зробіть надрізи вздовж проведених ліній і потім починайте повільно вирізати всі контури.
  • Після того, як вирізали всі основні деталі, візьміть тонкий ніж і пройдіться по кутах, щоб згладити їх. Від цього ваша робота отримає об'єм і виглядатиме набагато охайніше та естетичніше.
  • Помістіть свічку всередину, запаліть її і закрийте кришкою. Ліхтар з гарбуза на Гелловін готовий.

Нагадаємо, як легко прикрасити свою домівку на Гелловін.

Джерело матеріала
loader