Пенсіонеру прийшла повістка: що робити, аби не нарватися на штрафи
Пенсіонеру прийшла повістка: що робити, аби не нарватися на штрафи

Пенсіонеру прийшла повістка: що робити, аби не нарватися на штрафи

Якщо пенсіонеру в Україні надійшла повістка, що варто робити? Юрист Юрій Айвазян пояснює, що такі ситуації можуть траплятися через технічні помилки.

Хоча тих, хто досяг пенсійного віку, виключають зі списків військовозобов’язаних, інколи їм усе ж надсилають повістки з територіальних центрів комплектування (ТЦК). Однак за законом їх не можуть мобілізувати чи відправити на військово-лікарську комісію (ВЛК). Щоб уникнути штрафу, пенсіонерам радять відвідати ТЦК для уточнення інформації.

Рішення ВЛК. Фото: armyinform

Айвазян наголошує, що пенсіонери мають спокійно відвідати ТЦК, адже відмова від цього може призвести до штрафу. У центрі ж немає підстав для проходження ВЛК або інших мобілізаційних дій.

ТЦК. Фото: скрін youtube

Війна з росією змінила життя всіх українців. Наші військові проходять повноцінну підготовку, перш ніж вирушити на фронт, у той час як окупанти кидають своїх людей у бій, не дбаючи про їхню підготовленість і життя. Ворог прийшов на нашу землю, тому українці вимушені захищатися.

ЗСУ / фото: Pinterest

Єдиний шлях до перемоги – це єднання та підтримка нашої армії. Окупанти прагнуть зруйнувати наш дім, тому ми маємо боротися за своє майбутнє. Пропагандисти ворога маніпулюють темою мобілізації, представляючи її як "несправедливу", намагаючись підбурити антимобілізаційні настрої в суспільстві. Водночас у самій росії йдуть суворі мобілізаційні заходи, про які пропаганда мовчить.

Центр протидії дезінформації наголошує, що мобілізація в Україні – це вимушений крок для захисту від агресора.

Раніше ми повідомляли, затримання працівниками ТЦК, як діяти?

Кількість новобранців катастрофічно меншає, віськові б'ють на сполох- детальніше на Знай.ua.

Джерело матеріала
loader