У Рівненському зоопарку пояснили фото мертвої левиці, яке опублікували у соцмережах
У Рівненському зоопарку пояснили фото мертвої левиці, яке опублікували у соцмережах

У Рівненському зоопарку пояснили фото мертвої левиці, яке опублікували у соцмережах

У соціальних мережах спільноти міста Костопіль опублікували фото мертвого лева. У Рівненському зоопарку пояснили, що тварина померла від захворювання. Про це 27 жовтня повідомило Суспільне Рівне.

26 жовтня у соціальних мережах спільноти “Підслухано в Костополі” опублікували світлину мертвого лева та зазначили, що лева виявили місцеві жителі на сміттєзвалищі на території Костопільського ветсанзаводу на Рівненщині. У коментарях користувачі припустили, що тварина могла втекти з цирку, який нещодавно приїжджав до міста. Однак там також зазначили, що у цирку не було левів чи інших тварин, тому походження лева є загадкою.

Заступниця директора Рівненського зоопарку Ірина Оліферук розповіла, що зоопарк має багаторічний договір із Костопільським заводом про утилізацію мертвих тварин. Там таким чином виготовляють кісткове борошно. Левиця, якій було 20 років, померла минулого тижня. 

- Довше леви не живуть. За людськими мірками, їй було 95 років. Вона тихо помирала в нас на очах, і зараз важко дивитися на ці всі публікації у соцмережах. Наш водій відвіз левицю на завод, є всі документи, акт розтину. Зараз завод не працює на повну потужність, тож її прийняли й зберігали на полігоні. Це закрита територія, і тому дивно, що хтось зробив таке фото, — сказала вона.

Заступниця директора зоопарку додала, що іншої можливості утилізувати мертвих тварин в зоопарку немає. Їх масове поховання може створити загрозу для екології. Разом із левом на завод відвезли інших мертвих тварин. Також Ірина Оліферук закликала не поширювати світлину мертвої левиці.

Поліція Рівненщини повідомила в неділю, що правоохоронці проводять перевірку щодо виявленого тіла лева на території Костопільського заводу з утилізації відходів. Попередньо, слідчо-оперативна група встановила, що тварина померла внаслідок онкологічного захворювання. Поліція перевіряє документи, опитує персонал заводу та зоопарку з метою встановлення всіх обставин.

  • 2 січня у Києві контузило левицю під час обстрілів.
  • 26 квітня 2022 року харківські леви освоїлися в Одеському зоопарку.
Джерело матеріала
loader