Ілон Маск «засвітив» діалог з інженером SpaceX в стрімі Diablo IV — той виправдовувався за «невдачу зі Starship»
Ілон Маск «засвітив» діалог з інженером SpaceX в стрімі Diablo IV — той виправдовувався за «невдачу зі Starship»

Ілон Маск «засвітив» діалог з інженером SpaceX в стрімі Diablo IV — той виправдовувався за «невдачу зі Starship»

Ілон Маск «засвітив» діалог з інженером SpaceX в стрімі Diablo IV — той виправдовувався за «невдачу зі Starship» - Фото 1

Ілон Маск час від часу публікує на X нарізки своєї гри у Diablo чи запускає стріми з «каткою», утім цього разу на глядачів чекав незапланований сюрприз.

Musk seems to be gaming while SpaceX staff brief him on Starship Flight 5. “We were one second away from telling the rocket to abort… and try to crash into the ground next to the tower” someone in the background says. https://t.co/WoFEFM6oRu

— Joey Roulette (@joroulette) October 25, 2024

На одному з роликів, як помітили журналісти Reuters (через TechCrunch), можна почути фонове аудіо з голосом одного з інженерів SpaceX, який ділився подробицями про запуск мегаракети Starship:

«Хочу бути відвертим щодо лайна, яке сталось», — каже голос на тлі гри Маска в Diablo. «Ми були за секунду до того, щоб зупинити ракету та приземлити її поруч з вежею». На що Ілон відповів: «Вау. Воу».

Той самий голос продовжив розповідь, зазначаючи, що перед запуском двигуна під час повернення ракетоносія на Землю «кришка на його корпусі зірвалася — ймовірно, в тому місці, де було точкове зварювання».

«У нас є план розв’язання цієї проблеми», — підсумував інженер.

П’ятий випробувальний політ Starship, відомий як IFT-5, відбувся 13 жовтня і відзначився епічним приземленням першого ступеня «в руки» вежі Mechazilla.

Повний контекст розмови Маска з інженером не дуже зрозумілий, але, якщо судити виключно за цими словами, то бездоганний історичний політ Starship був небезпечно близький до катастрофи.

«Ми спробуємо досягти розумного балансу між швидкістю та зниженням ризиків в ракетоносії», — каже інженер, натякаючи на плани щодо подальших запусків.

Дату наступного тестового запуску Starship ще не називали, однак Федеральне авіаційне управління США фактично дало дозвіл на IFT-5 та IFT-6 одночасно.

Ілон Маск «засвітив» діалог з інженером SpaceX в стрімі Diablo IV — той виправдовувався за «невдачу зі Starship» - Фото 2
Теги за темою
Ілон Маск SpaceX Ігри
Джерело матеріала
loader
loader