"Трохи підробляв у Росії": народний артист розповів, що йому пропонував ворог під час війни
"Трохи підробляв у Росії": народний артист розповів, що йому пропонував ворог під час війни

"Трохи підробляв у Росії": народний артист розповів, що йому пропонував ворог під час війни

Актор Олексій Богданович згадав, що лише за тиждень до початку повномасштабної війни був у Маріуполі. Він проживав поблизу драмтеатру, в якому вже наступного місяця РФ влаштувала справжню трагедію.

Народний артист України, актор театру та кіно Олексій Богданович розповів, які отримував пропозиції з РФ під час повномасштабної війни. Про це відомо з інтерв’ю OBOZ.UA.

"Свого часу я трохи підробляв у Росії — знімався, їздив від України на фестивалі. Тому вони, ймовірно, вирішили, що я проросійський українець", — пояснив він.

Артист згадав, що йому почали телефонувати. Спочатку запитували коментарі щодо Криму, а потім просили "вірш якийсь шовіністський прочитати". Дзвінки припинились лише після того, як українець "нагнав грубими словами".

"Сказав все, що думаю. І як бабка пошептала — більше не турбували", — згадав Богданович.

За півтори доби до повномасштабного вторгнення ЗС РФ актор грав у виставі "Війна". Лише за тиждень він виступав у Маріуполі, де проживав в орендованій квартирі поряд з сумнозвісним драмтеатром.

"Вікна житла виходили якраз на фасад будівлі. Організатори зробили нам екскурсію містом, показали, як змінився Маріуполь. Він був яскравим — вулиці прикрашали залишки новорічно-різдвяних декорацій. І справді змінився, буквально розквітнув. І ми так тішилися цим змінам, не здогадуючись, що скоро сюди прийде страшенна біда", — поділився артист.

Він пригадав, що 23 лютого провів у стані внутрішньої тривоги, але вірити у чутки відмовлявся.

"Знаєте, мій батько свого часу часто їздив до Москви у відрядження. І щоразу, повертаючись звідти, казав: от побачите, буде війна Росії з Україною. Чому він так думав? Що його до цього спонукало? Він забрав з собою цю інформацію", — додав Богданович.

Нагадаємо, Росія заочно засуджує українських публічних людей. За останні пів року вироки винесли приблизно десяти українцям, серед яких — журналісти, актори й режисери. Фокус зібрав усе, що про це відомо.

Популярний актор і музикант Артур Логай відповів, чи готовий до мобілізації в Україні. Він розповів, чи має відстрочку та в якому підрозділі хотів би служити.

Теги за темою
Росія Маріуполь актор
Джерело матеріала
loader
loader