"Взимку світла може не бути взагалі": українців готують до найгіршого
"Взимку світла може не бути взагалі": українців готують до найгіршого

"Взимку світла може не бути взагалі": українців готують до найгіршого

Для всіх наших шановних читачів, які уважно стежать за соціальним та економічним станом в Україні, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що мешканці прифронтової Запорізької області закликають готуватися до відсутності електроенергії взимку. Влада закуповує генератори та когенераційні установки.

Про це стало відомо завдяки заяві голови Запорізької обласної адміністрації Івана Федорова, яку він озвучив в ефірі телемарафону.

Українці без світла, фото: zmist.pl

"Я всім говорю, що ми повинні готуватися до того, що електрики не буде взагалі. Може, це не подобається. Тому що ми оперуємо такими категоричними речами. Але давайте готуватися до гіршого. Буде краще – буде супер", – сказав він.

За його прогнозом, у Запоріжжі може не бути централізованого електропостачання на водонапірні станції.

"Що ми повинні зробити? Ми повинні двічі зарезервувати. Встановити один генератор та другий", - додав Федоров.

Українці без світла, скріншот: YouTube

Щодо теплопостачання, то на всі великі котельні Запоріжжя та Запорізької області, як, наприклад, у Вільнянську, де є централізоване опалення, будуть встановлені когенераційні установки. Перші запрацюють уже у грудні року.

"Чому є затримка і чому це зробили не до опалювального сезону? Тому що ми розуміємо, що Україна – величезна країна і сьогодні у нас є шалений попит на когенераційні установки. Жодне виробництво у світі не здатне покрити потреби величезної держави України. нас грошей немає", - зазначив Федоров.

Генератори / фото: скриншот Youtube

За його словами, Україна звертається до партнерів, щоби купили.

"Наші партнери нам фінансують, для нас придбали. І вже 15 листопада перші когенераційні установки будуть на території Запоріжжя. Підключення ми сподіваємося займе до місяця. Тож ми зарезервуємо це", - додав він.

Щодо звичайних генераторів, то як у школах, так і в лікарнях - у всіх є вже генератори, які будуть здатні забезпечити електропостачання для освітнього процесу, так і для надання медичної допомоги, додав Федоров.

Раніше повідомлялося, на українців чекають масові відключення світла: де стане темно.

Також, "Уникнути відключень - неможливо": якими будуть графіки взимку.

Джерело матеріала
loader