ТОВ «Вуйко Еко» з Ужгорода виробляє ковбаси та м’ясну продукцію за автентичними закарпатськими рецептами. Засновники бізнесу — ветерани ЗСУ, звільнені за станом здоров’я у 2024 році.
Шлях від ідеї до її втілення, за словами засновників, тривав близько трьох місяців. За цей час вони облаштували приміщення, закупили обладнання, знайшли надійного постачальника сировини, та деякі питання ще й досі знаходяться на стадії вирішення.
За словами одного з співзасновників ТОВ «Вуйко Еко» Василя Поприка, особливість їхньої продукції в тому, що вся вона виготовлена вручну, без додавання консервантів, має високу якість і унікальний смак. Серед принципів, яких виробники постійно дотримуються у своїй роботі:
- Автентичність смаку та технології. Смакові якості, унікальність технологій (копчення на дровах, ручна робота). Люди хочуть справжнього, оригінального смаку, який складно знайти серед комерційної продукції.
- Чистота та якість. Робота без консервантів і добавок, екологічний натуральний продукт.
«Військовий досвід навчив нас точності, акуратності та чіткій організації. Я підходжу до процесу виробництва так само серйозно і відповідально, як ставився би до завдання командира», — наголошує крафтяр.
На даний час обсяг виробництва сягає 200 кг на місяць, сировину закуповують лише сертифіковану, адже якість для виробників є принциповим питанням. В асортименті ТОВ «Вуйко Еко» — пікниця, домашня ковбаса, сервелат, м'ясо копчене, тушонка зі свинини, сало копчене, солене, ребра копчені, бекон. Та серед покупців найбільшою популярністю користуються пікниця, бекон і домашня ковбаса. За потреби виробники можуть зробити замовлення за індивідуальними побажаннями клієнта.
Тетяна Ярмоленко, AgroPortal.ua