Через постійні атака Росії на енергосистему, українці часто живуть в умовах відключень світла. Ті громадяни, які не мають газових плит, змушені користуватися туристичними пальниками для приготування їжі.
В Головному управлінні ДСНС України у м. Києві нагадали про небезпечність їх використання.
За їх інформацією, кількість інцидентів з вибухами газових балонів зростає. Це пов'язано з неправильним використанням туристичних пальників та газових балонів до них.
А саме:
- зберігання балона на балконі: різкі температурні коливання можуть призвести до вибуху;
- пошкодження герметичності балона або неправильне під'єднання до пальника;
- використання поблизу легкозаймистих матеріалів;
- довге використання пальника або занадто великий посуд. Рекомендується використовувати посуд на одну порцію;
- використання несертифікованих пальників та низькоякісних балонів.
У ДСНС підкреслили, що газовий пальник для туризму має використовуватися тільки на свіжому повітрі.
Нагадаємо, про основні правила протипожежної безпеки при використанні альтернативних джерел світла і тепла.