Ви дізнаєтеся:
В'ялене м'ясо зустрічається повсюдно в багатьох кухнях світу, серед них в'ялене м'ясо з Кенії, китайські солоно-солодкі в'ялені м'ясні листи, і білтонг з Південної Африки.
Загальновідомо, що в'ялення - це тип холодного сушіння органічних продуктів, коли м'ясо зневоднюється при температурах до 40 градусів. Про це йдеться в матеріалі Главреда.
Відмінності між сушеним і в'яленим м'ясом
Досвідчені кулінари зазначають, що основна відмінність у тривалості процесу. В'ялення займає більш тривалий час - від 24 годин, при цьому м'ясо ферментується і набуває остаточного смаку. Сушіння зазвичай займає 5-7 годин і не включає процес ферментації.
Тривалість в'ялення м'яса
Якщо ви в'ялите птицю, то можна скуштувати делікатес уже через кілька днів. Не тримайте біле м'ясо в підвішеному стані в марлі більше тижня. Баранину, яловичину, свинину або оленину залиште в'ялитися на 2-4 тижні, залежно від товщини шматків.
Яка кількість солі використовується для в'ялення 1 кг м'яса
Що важливо пам'ятати про метод в'ялення:
Чи можна в'ялити м'ясо без солі
Холодна сушка м'яса неможлива без солі. Сіль витягує вологу з м'яса, яка виділяється на поверхню і випаровується.
Як сушити м'ясо в домашніх умовах
Порядок дій:
Більше новин:
Факти про м'ясо
М'ясо є джерелом незамінних амінокислот, заліза й вітамінів групи В (ніацин, холін, рибофлавін, вітамін B6, вітамін B12). Особливо важливим для людини є залізо. Його складно отримати в достатніх кількостях з рослинних продуктів. До того ж, із продуктів тваринного походження воно краще засвоюється. Іншими важливими хімічними складниками м'яса є цинк, селен, фосфор, повідомляє Вікіпедія.