/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F7a0cb920b58fcd24f7e9b90ab040aec9.jpg)
Як правильно варити яйця на Великдень: ці поради не підведуть
Великдень цього року в Україні відзначається 20 квітня.Ні для кого не секрет, що головними атрибутами Великодня є писанки та великодні яйця, які не лише прикрашають будинок, а й виставляються на стіл як одна з основних страв цього свята. А щоб яйця під час варіння не потріскалися і легко очистилися, потрібно знати кілька нюансів, про які розповість Gazeta.ua.Зокрема, щоб яйця вийшли цілими після варіння та послужили для гарних писанок та великодніх яєць, важливо розуміти, як їх правильно варити.– Перед тим, як починати варити яйця на Великдень, потрібно їх добре вимити. Яєчна шкаралупа досить примхлива, і особливо це трапляється при приготуванні крашанок.– Далі яйця потрібно залишити на рушнику, але не витирати. Варити яйця потрібно виключно тоді, коли вони стали кімнатної температури. Це головна помилка, яку допускають всі.– Щоб яєчна шкаралупа не тріснула і ваші крашанки не зіпсувалися, не варіть їх відразу діставши з холодильника.– Варити яйця бажано у великій каструлі. При варінні яєць в невеликій ємності, неминуче призведе до появи тріщин.– Щоб яйця точно не потріскалися додати потрібно звичайну столову ложку солі в воду.– Варити яйця на крашанки потрібно не більше 9 хвилин.Яйця, круто зварені, можна тримати в холодильнику приблизно один тиждень. Пофарбовані яйця можуть зберігатися в холодному місці мінімум один тиждень.Фарбувати великодні яйця слід натуральними барвниками.

