/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F71cf47dadf2249d7aaf5e1cd1710b0db.jpg)
Виходять м'якими та повітряними: як приготувати оладки на кефірі
Неймовірне блаженство
Існує чимало варіацій смачної випічки на сковороді: хтось надає перевагу тонким млинцям, інші ж обожнюють пухкі американські панкейки з сиропом. Але сьогодні ми пропонуємо класичні оладки на кефірі — пишні, м’які, з ніжною текстурою та золотистою скоринкою.
Вони готуються з простих інгредієнтів, а результат завжди тішить — і дорослих, і дітей. Ідеально смакують як із медом чи варенням, так і просто з цукровою пудрою. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "myroslava_pekariuk".
Як приготувати пухкі оладки
Інгредієнти:
- кефір – 500 мл;
- яйце – 2 шт.;
- борошно – 430 г;
- сіль – 0,5 ч. л.;
- цукор – 1 ст. л.;
- сода – 0,5 ч. л.;
- ванільний цукор – за бажанням;
Спосіб приготування:
1. В миску налити кефір (кімнатної температури).
2. Розбити яйця (теж не з холодильника).
3. Додати дрібку солі, цукор і збити все вінчиком.
4. До цієї маси поступово додати просіяне борошно.
5. Вимішати все до однорідності (тісто має вийти густе).
6. Додати в тісто останню ложку борошна та соду.
7. Добре вимішати і залишити на 2 хвилини, щоб тісто набухло (більше перемішувати не потрібно).
8. Розігріти сковорідку з достатньою кількістю олії і смажити оладки на повільному вогні з двох боків до золотистої скоринки.

