Країна
Україна
Соцмережі

Олена Столярова

Олена Столярова: як бідна акушер-гінеколог стала київським ресторатором з розкішним життям

Акушер-гінеколог за освітою стала відомою бізнес-леді, ресторани якої відвідують багато заможних жителів і гостей столиці. У ресторанній справі жінка досягла успіху завдяки своєму чоловікові, який був профі в кулінарії і гарно заробляв. Тепер вона одягається в дорогих бутиках і подорожує по світу, а її діти вчаться в елітних вишах за кордоном.

Біографія

Про біографію Олени Столярової - відомого нині київського ресторатора - практично нічого не відомо (навіть в Фейсбуці немає даних ні про її народження, ні про освіту, ні про кар'єру). Судячи з того, що вона вчилася, вийшла заміж і працює в Києві, народилася вона теж там.

Семья

Столярова Елена замужем. Имеет двоих сыновей: Марка (старший) и Даниила (младший).

Жінка дала дітям хорошу освіту. З дитинства вони вчилися в елітних навчальних закладах - міжнародних дипломатичних школах Києва. Коли молодший син Олени, будучи в 3-му класі, зовсім не говорив українською (і не розумів її), а також не вмів читати російською, батьки віддали їх в звичайну київську школу з англійським ухилом.

Після закінчення школи старший син Столярової вступив до швейцарського університету, де вивчав готельний бізнес.

Освіта

В одному з інтерв'ю Олена згадує, що вчилася в Київському медичному університеті імені О. Богомольця, де отримала спеціальність акушера-гінеколога. Через кілька років вона також вивчилася на юриста.

Кар'єра

За професією Олена Столярова працювала близько 7 років. Будучи лікарем, вона отримувала дуже маленьку зарплату, плюс до всього носила породіллям їжу з дому. Одного разу чоловік сказав, щоб вона залишила медицину і працювала на нього.

Чоловік Олени - Олександр Столяров - в кулінарії був профі. Це він свого часу привів дружину в ресторанний бізнес.

За словами жінки, Олександр ще в радянські часи закінчив технікум готельного господарства, після чого працював в Чорноморському морському пароплавстві. Там він отримував хороші гроші, тому сім'я ні в чому не мала потреби.

У 1995 році Олександр Столяров відкрив на Подолі магазинчик кулінарії "Родзинка". Він швидко став популярним, число покупців росло, тому Олена почала допомагати чоловікові. Трохи пізніше на базі "Родзинки" вони відкрили свій перший ресторан.

Перший проект виявився досить успішним, тому через два роки Столярові відкрили ще один ресторан під назвою "Цимес".

За словами Олени, в той час працювати було досить складно через постійні перевірки та "наїздів". Ці обставини підштовхнули Столярову в 2005 році отримати юридичну освіту.

У нинішній час Олена Столярова та її чоловік є власниками 7-ми ресторанів в Києві, серед яких - "Цимес", "Рибний базар", "М'ясо і риба", а також мережу закладів "Prego Café".

Жінка розповідає, що на початкових етапах кожного нового закладу якийсь час сама працює офіціантом, вивчає потреби гостей, виставляє розумні ціни на страви. Говорить, що відноситься до кожного клієнта як до свого гостя, а до себе - як до його рабині.

В одному з інтерв'ю Олена Столярова також розповіла, що через тиждень після народження першої дитини вийшла на роботу, так як не хотіла втрачати прибуток, а також прагнула почувати себе значимою, багатою і важливою.

За словами жінки, вона сама дісталася до пологового будинку, коли у неї відійшли води, а також сама приїхала додому після виписки. Де був її чоловік, невідомо. Так як обоє батьків займалися бізнесом, і ніхто не хотів сидіти в декреті, для дитини найняли няню.

Новини і скандали

Участь в "GastroSreda" у військовому госпіталі

Олена Столярова брала участь в організації "ГастроСреди" Вікторії Пархоменко. Захід проводився в якості благодійної акції в Ірпінському військовому госпіталі. Військових пригощали своїми стравами ресторатори і кухарі, які побажали приєднатися.

За словами Олени, військові були приємно здивовані і навіть збентежені від такої кількості уваги і частування, соромилися, коли гості відвідували важко поранених.

На організацію заходу знадобилося близько двох тижнів. Після довгих переговорів і паперової тяганини в Ірпінськ з'їхалося 50 кухарів, які в рамках "ГастроСреди" привезли велику кількість продуктів, накрили в госпіталі столи і пригощали військових вишуканими стравами.

Олена Столярова також зазначила, що могла б трохи навчити кухарів госпіталю, які до цього часу не розлучилися зі старою ментальністю.

"Багато хто не розуміє, чому в котлету потрібно класти м'ясо, навіщо варити кисіль, якщо можна зварити компот і вкрасти ложку крохмалю. Таких працівників треба звільняти і навчати нових", - впевнена ресторатор.

Обман по телефону

У 2015 році Столярова опублікувала на одному інтернет-порталі замітку під назвою "Без лоха и жизнь плоха!". Стаття була про те, як її намагалися "розвести" так звані "Остапи Бендери".

За словами жінки, в її ресторан "Цимес" на Подолі в суботній день подзвонив невідомий - нібито з податкової. Сказав, що заклад потрапив до "плану непланових перевірок", і зажадав, щоб керівництво терміново зв'язалося з начальником податкової інспекції Пащенко Андрієм Миколайовичем по вказаному телефону. Чоловік запевнив, що певний Пащенко "допоможе вирішити проблему".

На "разводняк" власниця ресторану не повелася, докорила аферистів в їх невинахідливості і сказала, щоб ті не тримали людей за ідіотів.

"Закінчуйте з блатним життям і починайте жити життям праведника. Інакше, за обідом, в місцях не дуже віддалених, будете згадувати наш фаршмак і хумус", - написала в своїй колонці Столярова.

Як у бізнесвумен поцупили гаманець

У 2016 році Олена Столярова, ресторани якої відомі багатьом любителям високої кухні, знову стала жертвою шахраїв. На цей раз у неї з сумки вкрали гаманець. Про неприємний інцидент жінка повідомила на своїй сторінці в Facebook.

Сталося це в одному з елітних київських магазинів, якраз коли бізнесвумен приміряла взуття. Судячи із записів з камер відеоспостереження, на те ж крісло сів чоловік східної зовнішності, який прийшов в магазин ще з двома друзями. Злодії знали, що в цьому бутіку речі не дешеві, тому вони напевно отримають "хороший улов".

Поки двоє приятелів відволікали продавців-консультантів, третій витягнув гаманець з сумки Столярової, яка, нічого не підозрюючи, розглядала в дзеркалі взуття.

Як написала на своїй сторінці в Фейсбук Олена, подібні випадки шахрайства сильно поширені в недешевих магазинах, кафе і ресторанах. Аферисти, які "працюють" в дорогих закладах, одягнені в дорогі костюми, на них - шикарні окуляри і краватки, а в руках часто - солідні шкіряні сумки. Через такий зовнішній вигляд ніхто не підозрює, що вони звичайні кишенькові злодії, тому охорона і гості втрачають пильність.

Людям соромно їсти в ресторанах

В одному з інтерв'ю відомий ресторатор Олена Столярова чесно зізналась, що в нинішній час багатьом людям соромно ходити по ресторанах. Вона вважає розкішшю сидіти в ресторані з високою стелею і великими вікнами. В її "Рибному базарі" на підвіконнях знаходяться міні-городи з помідорами і перцями, тому люди не можуть "зашторитись".

Але гості часто просять прикрити вікна, щоб інші не бачили, як вони їдять восьминогів.

Олена також зазначила, що киянки стали менш яскравими. Вони як і раніше красиво виглядають, але через ситуацію, яка склалася в країні, прибрали з зовнішності яскравість з моральних міркувань.

Країна
Україна
Соцмережі