Чізкейк New York: детальний рецепт десерту, котрий люблять усі
Чізкейк New York: детальний рецепт десерту, котрий люблять усі

Чізкейк New York: детальний рецепт десерту, котрий люблять усі

Велика кількість моїх підписників в інстаграмі на питання "Який рецепт ви б хотіли побачити в найближчому майбутньому?" відповіли, що їх цікавить рецепт чізкейка.

Чудовий вибір, хочу сказати.

В міру солодкий, ніжний як хмаринка, на смачній хрусткій основі – один з моїх улюблених десертів.

Ви просили – я розповідаю.

На чізкейк вагою 1 кг та 18см в діаметрі вам знадобиться:.

150г пісочного печива (домашнього виробництва або з магазину);.

75г розтопленого вершкового масла;.

Сирна маса (всі інгредієнти мають бути кімнатної температури!):.

500г сиру "Філадельфія" (або іншого крем-сиру);.

150г цукру;.

25г борошна;.

125г яєць;.

20г жовтків;.

35г жирних вершків (мінімум 30% жирності);.

Спосіб приготування:.

Печиво перемолоти на крихту.

Масло розтопити на повільному вогні та влити до крихти.

Перемішати до повного з'єднання.

Духовку розігріти до 160*С.

Дно форми 18см застелити пергаментом.

Втрамбувати печиво на дно, утворюючи основу для майбутнього чізкейку.

Пекти основу протягом 15-20хв до рум'яності.

Дати повністю охолонути.

Крем-сир збивати з цукром та борошном протягом 2-3хв.

В окремій посудині яйця змішати з вершками.

Влити до крем-сиру та збити до об'єднання.

*Довго збивати не можна, а ще краще просто легенько перемішати вінчиком, щоб об'єднати всі інгредієнти між собою.

Якщо у вас є стаціонарний міксер, то найкращий варіант – замішувати сирну масу насадкою "весло".

Духовку розігріти до 90*С та зробити водяну баню (я ставлю решітку, під низ посудину з 1 л води).

Вилити сирну масу на основу для чізкейка.

Стукнути кілька разів об тверду поверхню, щоб вийшли бульбашки.

Форму можна завернути попередньо у фольгу, але я печу зазвичай без неї, так як температура випічки і так низька.

Пекти протягом 3 годин.

В готового чізкейка краї добре схопилися, але серединка має легенько трястися, немов желе, якщо його порухати.

Залишити чізкейк в духовці, поки повністю не охолоне, потім поставити в холодильник мінімум на 3-4 години.

Добре пропечений чізкейк має сам відстати від форми, як на фото.

Відкрити форму та обережно перенести десерт на тарілку для подачі.

Порада: якщо чізкейк погано відходить від форми, нагрійте стінки форми за допомогою газової горілки.

Тоді він легко вийметься, а краї залишаться рівними.

Прикрасити за бажанням.

Щоб акуратно нарізати чізкейк, рекомендую використовувати гарячий ніж (нагріти за допомогою комфорки).

Джерело матеріала
loader