/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F07fa528854bb3241cee12e77be5f1078.jpg)
Суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський відверто про роботу з аматорами та особисте життя: "У цьому сезоні будуть наручники"
Володимир Ярославський - один з найвідоміших шеф-кухарів.
У кулінарному проекті СТБ “Мастер.
Професіонали” він вперше з'явився в якості судді, проте телеглядачі пам'ятають Вову су-шефом в шоу “Пекельна кухня”.
З осені на екрани виходить новий, дев'ятий, сезон “Мастер.
Шеф” з учасниками-аматорами, і Володимир разом з Єлизаветою Глінською та Ектором Хіменес-Браво будуть оцінювати страви початківців кулінарів.
uа” побував на знімальному майданчику “Мастер.
Шеф”, де поспілкувався з Ярославським про зміни в його житті після повернення на телебачення, навіщо в шоу придумують такі шалені конкурси для учасників та що робити аматорам, щоб досягти успіху і стати професіоналами.
Зйомка Мастер.
Шеф у Пирогово.
Володимир, ми з вами зустрілися в такому чудовому місці, в Музеї національної архітектури й побуту Пирогово.
Один з випусків вирішили знімати на виїзді.
А ви до цього тут були?.
Так, дуже класне місце.
Це місце, куди обов'язково потрібно туристів приводити.
Унікальне! Місце, де зібрані українські будинки та історії з усіх регіонів України.
Ви знову на майданчику працюєте разом з Ектором і Лізою.
За попередній проект, “Мастер.
Професіонали”, встигли подружитися.
Екранна картинка завжди відрізняється від реальної, і люди можуть бути зовсім іншими, ніж на екрані.
Які Ектор і Ліза насправді? Розкрийте нам всю правду.
Я дуже люблю суддів.
Ектор дуже класний.
Про Эктора хотілося б сказати багато хороших слів.
Він строгий, старший, але при цьому він сам завжди і пожартувати любить.
Це така людина, в якій все поєднано в необхідній кількості - не те, що в міру, а в необхідній кількості: і гумор, і строгість.
Він дуже багато знає! І він супер-дегустатор: пробував величезна кількість страв по всьому світу і відразу бачить всі нюанси на тарілці.
Він вміє знаходити приголомшливі слова.
У нього прикольне відчуття гумору.
Він добре розуміє, що ми, як люди, бажаємо показати і розповісти, і він завжди допоможе.
Супер-людина! І я розумію, що люди не просто так чогось у житті досягають.
Тому що вони такі особливі!.
Володимир Ярославський та Ліза Глінська.
А Ліза прямо горить своєю справою! Вона дуже сильно переживає за учасників.
Ми ж спостерігаємо за ними під час конкурсів, підглядаємо, хто і що робить.
І якщо хтось робить помилки в приготуванні, Ліза прямо хоче вистрибнути до них.
Але прямих підказок ми давати їм не можемо.
Розповідаємо учасникам і на вердиктах, і вже після, як необхідно робити або що робити точно не можна.
Звичайно ж, буває, що у них виходить не все так, як би ми хотіли.
Що потрібно робити аматорам, щоб досягти успіху і стати профі?.
Я хочу порадити всім, хто піде на "Мастер.
Шеф" - потрібно приходити підготовленими! Це шоу про кулінарні здібності та знання.
Без знань нікуди.
І я раджу шукати хороші ресурси, тому що в інтернеті дуже багато помилкових знань.
Наприклад, з чим готувати різотто? Різотто не готують з вершками! Пасту не готують з вершками! Якщо готують, то це туристичні місця.
А насправді, історично, ці страви не готуються з вершками.
Це наш винахід, пост-радянського простору.
Хочеться відразу дізнатися, а з чим готують?.
Вершкове масло, будь-яке рагу, томати в будь-якому вигляді.
Для "Карбонари" - яйця і сир.
Вершки не використовують.
Тому потрібно шукати професійні книги.
Я правильно розумію, приходять учасники відразу з невірними знаннями в кулінарії.
Так! Потрібно вибирати собі професійного шефа, а найкраще - іноземного шефа, і вчити англійську мову.
Знання англійською - правильні - можна знайти в Гугл.
Російською - потрібно вибирати переклади.
Дуже просто - візьміть відомих шефів, є їх перекладені книги, майстер-класи.
Все що завгодно.
Хестон Блюменталь - офігенний шеф, і книги у нього класні, і майстер-класи, і пару передач є.
Дуже багато знань від нього можна почерпнути.
Я в 25 років багато чого в нього навчився.
Зараз минув час - і є ще більше інформації.
І його книги вже можна знайти у вільному доступі.
Приголомшливі майстер-класи є і в Гордона Рамзі.
Насправді все можна знайти, але потрібно шукати з розумом.
Буває, мені надсилають рецепт з книжки 90 року - маринована вишня в соді і оцті.
Навіщо таке готувати, навіщо псувати продукт?! Це не добре.
У всьому світі ми рухаємося до того, щоб їсти натуральне.
Навіщо вишню в оцті вимочувати, а потім ще і в соді?! Треба ж теж, хоча б трохи відчувати.
Я розумію, що кулінарне чуття приходить завдяки досвіду.
Але тоді стежте за гідними людьми, за професіоналами, і краще за все - за іноземцями.
У нас дуже багато міфів, які учасники не розуміють.
Як змінилося ваше життя після повернення на телебачення і участі в проекті "Мастер.
Я поправився на 7 кілограм! Не можу закрити рота.
Бракує часу на навчання.
На час зйомок зупинив заняття з англійської та іспанської.
Я ще намагався до цього займатися, зараз зупинив на два місяці.
Не встигаю фізично.
Те ж саме зі спортом.
Я ходив 4-5 разів на тиждень, зараз намагаюся хоча б 3.
Просто фізично не вистачає часу.
У мене ж ще ресторан є.
Крім ресторану, є ще й якісь обов'язки, хоча б просто до батьків поїхати раз в місяць, побачитися, все одно час потрібно.
Племінницю хоча б раз на місяць побачити.
Крім того, я проводжу особливі вечері.
Нещодавно в Києві готував з Дієго Герреро (володар 2 зірок "Мішлен" з Іспанії), і їздив до Тоскани, щоб там провести вечерю на 120 осіб.
А як же особисте життя?.
Особисте життя?! Бракує часу на сон.
З червня зробив собі легший графік.
О 6.30 підйом.
О 8 годині я в залі.
О 9.45 я на роботі, десь до 11.30.
Водій приїжджає, і я їду на знімальний майданчик.
Зі знімального я їду знову на роботу.
І виходить, ввечері в 10-10.30 йду додому пішки, щоб хоч трохи пройтися.
І як в такому режимі з вами познайомитися?.
Зі зйомками - ніяк.
Напевно, можна познайомитися під час зйомок.
Друзі мене розуміють, слава богу! Я приходжу ввечері додому і хочу спати.
Я вже не стираю речі, не наводжу порядки - будинком не займаюся.
Вдома не готую.
А раніше це робили?.
Трошки так, не глобально.
Якісь поточні речі.
А зараз є помічниця.
Володимир, Ектор та Ліза.
У "Мастер.
Шеф" для учасників придумують складні конкурси.
Іноді здається, навіщо ж так над людьми знущатися.
Для чого все це робиться?.
Конкурси, якими б божевільними вони не виглядали, насправді для того, щоб поставити людей в стресові умови.
Тому що тільки в стресі можна подивитися, які вони справжні.
Ми ж всі можемо посміхатися, коли нам боляче.
Правда? А можемо влаштувати істерику, хоча зовсім трохи обпеклися.
Кожен може перегравати.
Тому є божевільні умови.
Наприклад, в цьому сезоні будуть наручники.
Не буду більше нічого говорити - нехай глядачі подивляться.
Але будуть божевільні умови для того, щоб люди знайшли комунікацію один з одним; для того, щоб змогли домовитися хто і що буде робити.
А навіщо? Тому що в реальному житті ми працюємо всі разом.
Той же салат "Цезар".
Хтось повинен посмажити курку, хтось повинен зібрати листя салату, а хтось це все збирає в тарілці і ще видає з іншими стравами одночасно.
Тому всі повинні вміти комунікувати і слухати один одного, домовлятися, бути єдиним цілим.
Для цього потрібні наші конкурси.
Які випробування проходять учасники під час виїзних зйомок, як в цей раз, наприклад?.
Виїзні конкурси обов'язкові для того, щоб учасники відчули енергетику.
Ви знаєте, всі кухарі працюють за визнання, коли говорять: "Вау, це було смачно, це було незабутньо".
Цю енергію нам дають гості.
Тому виїзні зйомки, я думаю, для того, щоб учасники побачили палаючі очі людей, коли люди закочують очі від задоволення і кажуть: "Мммм, смачно, як у моєї бабусі!".
Юлія Абрамова.
uа” побував на знімальному майданчику "Мастер.
Шефа", де поспілкувався зі всесвітньо відомим шеф-кухарем Ектором Хіменес-Браво.
Суддя проекту відверто розповів про життя в Україні і чому ще не одружився на українці.
Також “Знай.
uа” писав, що Алік Мкртчян і Катя Пєскова з "Мастер.
Професіонали" розповіли про життя після проекту.
![]()
