Топ-5 бюджетних страв з буряком, які приведуть у захват домашніх
Топ-5 бюджетних страв з буряком, які приведуть у захват домашніх

Топ-5 бюджетних страв з буряком, які приведуть у захват домашніх

Буряк – один з самих смачних і корисних овочів.

З неї можна приготувати найрізноманітніші як гарячі, так і холодні страви, від яких ваші близькі прийдуть в захват.

Карпаччо з буряка і яблук.

3 відварених буряків.

3 солодких яблука.

75 г ядер волоських горіхів.

1 лимона.

1 їдальня ложка масла волоського горіха.

Вичавити лимонний сік.

Очистіть і наріжте буряк на дуже тонкі скибочки.

Викладіть їх круглим каскадом на шість порційних тарілок.

Вимийте і ретельно висушіть яблука.

Розріжте їх на четвертинки і видалити насіння.

Наріжте вздовж тонкими скибочками, збризніть лимонним соком.

Яблуко викладіть зверху на буряк, теж каскадом.

Збризніть горіховим маслом.

Волоські горіхи подрібніть і посипте карпаччо.

Можна подавати до столу.

Популярні новини зараз.

МОЗ шукатиме пандемію серед покійників, викриття Ємця зі "Слуги народу", карантин хочуть продовжити - головне за ніч.

3 позитивні породи собак, з якими не засумуєш навіть у карантин.

56-річна Лоліта з голими грудьми показала, як миє унітаз, витівка переплюнула навіть Волочкову.

Коли пандемія відступить? Вірусолог дала переконливий прогноз, залишилось недовго.

Показати ще.

Рисовий салат з буряком і тунцем.

Цей салат чудово підійде для тих, хто старанно стежить за фігурою, оскільки він містить малу кількість калорій (196 на 1 порцію).

Регулярне вживання його в їжу сприяє схудненню.

150 г рису.

1 відварена буряк.

1 банка тунця у власному соку (160 г).

2 червоних цибулини.

Для заправки:.

3 столових ложки оливкової олії.

1 столова ложка бальзамічного оцту.

сіль і перець.

Відваріть рис і остудіть.

Наріжте буряк-кубиками.

Покришіть червоний лук.

Злийте тунця і розімніть його виделкою.

У мисці змішайте всі інгредієнти салату.

Окремо змішайте всі інгредієнти для заправки.

Полийте нею салат і добре перемішайте.

Зберігайте в холодильнику до подачі на стіл.

Салат з сиру, яєць і буряка.

Цибуля зелена (можна будь-яку зелень (у мене кріп).

Часник — 2 зуб.

Сир твердий — 200 г.

Яйце куряче (відварне) — 2 шт.

Буряк (запечена або відварна) — 1 шт.

Перець чорний.

Буряк помити, обсушити, загорнути у фольгу і запекти в духовці при температурі 180-200 гр., приблизно 1 годину (якщо протикається буряк виделкою або зубочисткою - значить, готово).

Можна, звичайно, і відварити, але запечена смачніше.

Сир і буряк натерти на крупній тертці, яйця порізати кубиками, додати видавлений часник, сіль, перець, заправити майонезом, перемішати, посипати зеленню.

Буряк по-корейськи.

Буряк - 450 грам;.

Часник - 1 зубчик;.

Сіль - за смаком;.

Цукор - 1 ч.

Оцет яблучний - 2 ст.

Кунжут - 1 ч.

Масло рослинне - 3 ст.

Коріандр - 0.5 ч.

Перець червоний мелений - 0.25 ч.

Часник - 1 зубчик.

Перець гострий - 0.5 шт;.

Перець чорний мелений - 0.25 ч.

Пропоную більш м'який спосіб приготування буряка, який мені дуже сподобався.

У цьому випадку буряк потрібно трохи відварити 10-15 хвилин достатньо.

У мене був великий коренеплід, тому 15 хвилин, якщо ж буряк дрібна, то слід зменшити.

Злити киплячу воду і відразу ж підставити каструлю під проточну холодну воду.

Залишити буряк в крижаній воді на 10 хвилин.

Потім буряк очистити і нарізати дрібною соломкою.

Додати цукор, сіль і оцет, зубчик часнику видавити, все перемішати і залишити.

У сковороді розігріти масло і швидко обсмажити часник , перець і коріандр протягом 5 секунд.

Відразу ж залити буряк гарячим, запашним маслом і знову добре перемішати.

Масло з сковороди гарненько промакнуть буряком, ніби стираючи ганчіркою, це обов'язкова умова салату.

Так завжди роблять корейці, щоб не пропало ні краплі.

Скласти салат в контейнер і дати настоятися кілька годин.

Перед подачею можна посипати салат кунжутом.

Салат з буряка і картоплі по-фінськи.

Буряк — 500 г.

Картопля — 250 г.

Часник — 2-3 зуб.

Майонез (Беремо легкий.

Це не моя дієт.

примха, просто так треба за рецептом.

Мабуть, несе цей момент якусь смакову навантаження) — 5-6 ст.

Гірчиця — 2-3 ч.

Цукрова пудра — 1 ч.

Спеції (сіль і чорний перець) — за смаком.

Відварити буряк і картопля.

Головне, щоб буряків було в два рази більше, ніж картоплі.

Буряк і картоплю натерти на крупній тертці, перемішати, додати часник.

Зробити соус із майонезу, гірчиці і цукрової пудри.

Додати майонезно-гірчичну заправку в салат і перемішати і тільки після цього вже приправити за смаком сіллю і перцем.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Як повідомляв Знай.

ua, як швидко і економно приготувати гору цукерок.

Також Знай.

ua писав, як приготувати Єгипетський торт так, щоб просили ще.

Топ-5 бюджетних страв з буряком, які приведуть у захват домашніх - Фото 1

Джерело матеріала
loader