Великодні паски: перевірені рецепти святкової випічки
Великодні паски: перевірені рецепти святкової випічки

Великодні паски: перевірені рецепти святкової випічки

Хочете читати новини в іншому форматі?.

Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА.

Підписатись можна ТУТ.

У цьому році Великдень пройде в умовах карантину.

Це чудова можливість спробувати себе в кулінарії і спекти власні великодні паски.

Loading...

Великодні паски «Чисті ручки».

На 4 паски діаметром 9 см:.

Популярні новини зараз.

Українцям перерахують пенсії: як зміняться виплати у травні.

Медики прогнозують “італійський” сценарій епідемії коронавірусу в Україні.

Страсна п’ятниця 2020: як потрібно провести сьогоднішній день.

Молоко тепле – 200 г.

Цукор – 180 г.

Ванільний цукор – 20 г.

Яйце – 2 шт.

Сметана 20% – 100 г.

Борошно – 400-450 г (100 г в опару 300-350 при замісі тіста).

Дріжджі сухі – 12 г (36 р живих).

Сіль – 1/3 ч.

Куркума – невелика щіпка (для жовтого кольору м’якушки).

Цедра 1 невеликого апельсина або лимона.

Сухофрукти або цукати – 150 г 1 ст.

Згущене молоко – 4 ст.

Сухе молоко – 4-6 ст.

У тепле молоко додати дріжджі, 2 ст.

цукру, 100 г борошна.

Перемішати до однорідності, накрити рушником і залишити в теплому місці на 15-30 хвилин до появи пінної шапочки і збільшення в об’ємі.

Залишився цукор збити з яйцями, сіллю, ванільним цукром до пишної світлої маси.

Додати цедру апельсина або лимона, сметану і опару яка підійшла.

Просіяти борошно, поступово замішуючи рідке, тягуче тісто (у вас може піти від 300 до 350 г борошна).

Накрити рушником і залишити в теплому місці на 1-2 години до збільшення в обсязі мінімум в 2 рази.

Тісто обім’яти.

Сухофрукти заздалегідь запарити в окропі, просушити і обваляти в 1 ст.

Додати їх у тісто, добре перемішати тісто.

Заповнити формочки тестом, ложку змащуйте рослинним маслом, так як тісто дуже липке.

Вирівняти верхівки, формуючи шапочку.

Накрити рушником і залишити на расстойку в теплому місці, поки тісто не займе майже весь об’єм форми.

Випікати близько 40 хвилин в заздалегідь прогрітій до 170 градусів духовці на рівні трохи нижче середнього.

Якщо паски швидко рум’яняться, накрийте їх фольгою.

Для глазурі змішати згущене молоко з сухим молоком.

Змастити остиглі паски.

Прикрасити за бажанням.

Паска лимонний.

40г свіжих дріжджів.

1 ч ложка цукру.

0,5 склянки молока.

2 ст ложки борошна.

3 яйця.

1 жовток.

2/3 склянки цукру.

150г вершкового масла.

3 склянки борошна.

1 ч ложка куркуми.

цедра 1 лимона.

щіпка солі.

1 склянку родзинок.

0,5 склянки фундука або мигдалю.

2 ст ложки коньяку.

Для опари дріжджі розвести в теплому молоці.

Вмішати цукор і борошно.

Залишити до утворення пишної піни.

Для тіста горіхи підсмажити і крупно подрібнити.

Родзинки промити, висушити і злегка присипати борошном.

При бажанні в ізюм можна налити 2 ст.

ложки коньяку.

У одного яйця відокремити білок від жовтка (білок в подальшому можна використовувати для глазурі).

Жовток, 3 яйця і цукор збити міксером у пишну білу піну.

Всипати 1 склянку борошна і трохи розмішати.

Куркуму заварити двома чайними ложками окропу.

У тісто покласти м’яке масло, ванілін, цедру лимона, сіль і куркуму.

Збити до однорідного фарбування.

Влити опару.

Всипати 1,5 склянки борошна і ще раз збити міксером.

Тісто виходить м’яким і липким.

Миску з тістом накрити і поставити в тепле місце.

Тісто має збільшитися в два рази.

Руки рясно змастити рослинною олією і вимішати ізюм і горіхи в тісто.

Додати 0,5 склянки борошна і теж вмішати його в тісто.

Форми для пасок змастити рослинним маслом і обсипати борошном.

На дно покласти кружок з паперу для випічки.

Розкласти тісто по формах так, щоб воно заповнювало форми на 1/3 висоти.

Поставити форму з тістом в тепле місце.

Дочекатися, коли тісто не заповнить форми до верху.

Духовку заздалегідь розігріти до 170-180°C.

Поставити форми з пасками в духовку.

Випікати від 50 хвилин до 1 години 30 хвилин в залежності від розміру пасок.

Великодні паски: перевірені рецепти святкової випічки - Фото 1

Паска з родзинками.

500 мл молока.

11 г сухих дріжджів (або 50-60 г сирих дріжджів).

1-1.3 кг борошна.

6 яєць.

200 г вершкового масла або маргарину.

250-300 г цукру.

300 г родзинок.

1 ч.

ванільного цукру.

У теплому молоці розчинити дріжджі, додати 500 г борошна, добре розмішати.

поставити в тепле місце, накрити рушником.

Опара повинна збільшитися вдвічі.

Відокремити білки від жовтків.

Жовтки розтерти з цукром і ванільним цукром.

Білки збити з дрібкою солі в піну.

У готову опару додати жовтки, перемішати, додати розм’якшене масло, перемішати, білки і знову перемішати.

Потім додати борошно, замісити тісто.

Поставити тісто в тепле місце.

Дати йому добре піднятися.

Ізюм замочити в теплій воді на 10-15 хвилин, потім родзинки просушити і додати в тісто.

Перемішати і знову поставити тісто в тепло.

Коли тісто добре підніметься, викласти у форми, приблизно на 1/3 висоти форми (форми попередньо змастити маслом).

Накрити плівкою або рушником і дати тісту ще раз піднятися вже у формі.

Поставити в розігріту до 100 градусів духовку, випікати 10 хвилин.

Потім температуру додати до 180 градусів, випікати до готовності близько 25-30 хвилин.

Готовність перевіряти зубочисткою.

Великодні паски: перевірені рецепти святкової випічки - Фото 2

Швидка паска без дріжджів.

400 г борошна.

60 г вершкового масла.

300 мл молока.

2 яйця.

120 г цукрової пудри.

1 пакетик ванільного цукру.

4 столові ложки лимонного соку.

1 чайна ложка соди.

50 р родзинок.

Вершкове масло розтопити і остудити.

Жовтки розтерти з цукровою пудрою і ваніліном.

З’єднати з розтопленим маслом.

Додати поступово сік лимона.

Просіяти частину борошна.

Додати соду (або розпушувач).

Потім молоко, потім знову борошно.

Родзинки попередньо замочити в теплій воді, обсушити і присипати сухий родзинки борошном.

Додати родзинки в тісто.

Білки збити в окремій чистій і сухій мисці, додавши дрібку солі.

Швидко ввести білки в тісто.

Розкласти тісто по заздалегідь приготовленим формах (форми застелити папером).

Випікати при 180 градусах 50-60 хвилин.

Раніше НАРОДНА ПРАВДА повідомляла, що Ви можете пекти паски тоді, коли вам зручно.

У церкви немає ніяких приписів на цей рахунок.

Головне, щоб всі ці турботи були не замість служб, пояснює священик.

Нагадуємо, святити можна тільки ті продукти, які були виключені з раціону у Великий піст.

А на алкоголь — повне табу.

Джерело матеріала
loader