Яблучний пиріг на кефірі: покроковий рецепт від Євгена Клопотенка
Яблучний пиріг на кефірі: покроковий рецепт від Євгена Клопотенка

Яблучний пиріг на кефірі: покроковий рецепт від Євгена Клопотенка

Якщо для приготування класичної шарлотки використовується бісквітне тісто, то в цьому рецепті Євген Клопотенко радить додати звичайний кефір.

Рецептом повітряного та дуже смачного яблучного пирога шеф-кухар ділиться на своєму сайті.

Інгредієнти для яблучного пирога на кефірі.

Яйця 2 шт.

Цукор 200 г.

Цукор ванільний 1 ч.

Кефір 250 мл.

Вершкове масло (додатково для змащування форми) 50 г.

Борошно 250 г.

Сіль 1 дрібка.

Розпушувач 1 ч.

Яблука (твердих сортів) 2-3 шт.

Кориця мелена 1 ч.

Цукрова пудра 1 ст.

ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ НА КЕФІРІ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ.

Духовку розігрійте до 180 градусів.

Змішайте в мисці 2 яйця і 200 г цукру.

Використовуйте ємність достатнього розміру, щоб в ній помістилося все тісто.

Якщо у вас є кухонна машина, можете замісити тісто в ній.

Додайте дрібку солі та 1 чайну ложку ванільного цукру.

Ретельно збийте суміш вінчиком.

Додайте 50 г м`якого вершкового масла і перемішайте масу до отримання однорідної консистенції.

Влийте до миски 250 мл кефіру.

Знову перемішайте вінчиком до повного об`єднання.

Я використовую звичайний магазинний кефір.

Додайте до маси 1 чайну ложку розпушувача і перемішайте вінчиком.

Часто можна побачити пораду, що розпушувач обов`язково потрібно змішати з борошном, але повірте мені, тут це не має ніякого значення.

Просійте 250 г борошна через сито і додайте борошно в миску, постійно перемішуючи суміш вінчиком.

Добре перемішайте масу до однорідного стану.

Готове тісто повинно вийти досить густим, як дуже густа сметана.

Візьміть форму для випікання діаметром 24-26 см і застеліть пергаментом.

Змастіть форму всередині невеликою кількістю вершкового масла.

2-3 яблука наріжте часточками товщиною приблизно 0,5 см.

Ви можете попередньо очистити яблука, якщо у них дуже тверда шкірка, а можете їх не чистити.

Влийте все тісто в форму для випікання, щоб воно рівномірно розподілилося по ній.

Якщо необхідно, акуратно розрівняйте тісто в формі за допомогою столової ложки.

Поверх тіста викладіть часточки яблук віялом, так щоб вони зайняли всю площу пирога.

Посипте яблука зверху 1 чайною ложкою меленої кориці та випікайте в духовці впродовж 30-40 хвилин.

Обов`язково перевіряйте готовність дерев`яною шпажкою, за необхідності трохи збільшіть час приготування.

Перед подачею посипте пиріг цукровою пудрою.

Джерело матеріала
loader