Головна прикраса новорічного столу: п’ять оригінальних варіантів салату олів'є
Головна прикраса новорічного столу: п’ять оригінальних варіантів салату олів'є

Головна прикраса новорічного столу: п’ять оригінальних варіантів салату олів'є

Звичайно, ви можете скористатися давно перевіреним рецептом або спробувати на заміну йому щось нове, не надто  ухиляючись від класики жанру, вирішувати вам.

Але на Новий рік так хочеться зробити щось нове і спробувати приготувати звичне олів’є з крабом і голландським соусом, рожевими томатами чи раковими шийками і креветками, з відвареною грудинкою чи ростбіфом

Олів'є з раковими шийками і червоним кав’яром

Інгредієнти

картопля відварна - 160 г

морква відварна - 160 г

яйця - 4 шт

огірки солоні - 160 г

ракові шийки - 80 г

горошок консервований - 155 г

кав’яр червоний - 50 г

зелена цибуля - 3 г

Для домашнього майонезу

оливкова олія - ​​200 мл

яєчні жовтки - 2-3 шт.

цукор - 1 ч. л.

сіль - 1/4 ч. л.

гірчиця столова - 1/2 ч. л.

лимонний сік - за смаком

Олів'є з раковими шийками і червоним кав’яром
Фото: Facebook

Покроковий рецепт

Крок 1: приготувати домашній майонез. Ретельно змішати жовтки з цукром, сіллю і гірчицею. Поступово додати потроху оливкової олії, коловими рухами в один бік ретельно емульгувати інгредієнти. В кінці додати в емульсію лимонний сік, ще раз ретельно перемішати і ненадовго поставити майонез у холодильник.

Крок 2: овочі, варені яйця і ракові шийки нарізати кубиками. Скласти в миску, посолити, перемішати.

Крок 3: додати консервований горошок і червоний кав’яр. Перемішати.

Крок 4: заправити салат домашнім майонезом і прикрасити страву дрібно порубаною зеленою цибулею.

Олів'є з відвареної грудинки

Інгредієнти

картопля відварна - 200 г

яйця - 5 шт.

зелений горошок - 100 г

сіль - 5 г

майонез - 200 г

морква печена - 125 г

огірки мариновані - 125 г

грудинка варена - 225 г

Олів'є з відвареної грудинки
Фото: Facebook

Покроковий рецепт

Крок 1: яйця відварити. Одне розрізати навпіл, залишивши велику частину жовтка в одній з частин.

Крок 2: відварені картоплю і моркву очистити.

Крок 3: білок варених яєць, овочі і варену грудинку нарізати дрібними кубиками. Додати зелений горошок, посолити, перемішати.

Крок 4: заправити салат майонезом. Викласти на блюдо і прикрасити половинкою яйця.

Олів'є з ростбіфом

Інгредієнти

картопля відварна - 200 г

морква відварна - 75 г

горошок консервований - 125 г

яйце варене - 5 шт.

ростбіф - 200 г

зелена цибуля - 30 г

бородинський хліб - 370 г

Для домашнього майонезу

жовтки - 3 шт.

гірчиця столова - 10 г

оцет столовий - 20 мл

цукор - 14 г

сіль - 2 г

олія - ​​220 мл

Для желе з огірка

огірковий сік - 40 г

желатин - 1,2 г

сіль - щіпка

Олів'є з ростбіфом
Фото: Facebook

Покроковий рецепт

Крок 1:  приготувати желе з огірка. На водяній бані ввести розведений желатин у свіжовичавлений сік з огірка, додати трохи солі. Надати желе форму огірка і, коли воно застигне, нарізати його як огірок.

Крок 2: приготувати домашній майонез. Змішати жовтки з цукром, сіллю і гірчицею. Продовжуючи змішувати, акуратно почати вводити рослинне масло. В кінці змішування додати оцет, перемішати.

Крок 3: нарізати дрібними кубиками картоплю, моркву і яйце. Додати зелений горошок і заправити домашнім майонезом.

Крок 4: декорувати салат желе з огірка. Подавати з пір'ям зеленої цибулі і бородинським хлібом.

Олів'є з рожевими томатами

Інгредієнти

картопля відварна - 300 г

філе курячої грудки відварне - 125 г

яйця курячі відварні - 20 великих

огірки свіжі - 125 г

огірки мариновані - 75 г

помідори рожеві - 150 г

помідори салатні - 150 г

чебрець (листя) - 5 г

майонез - 100 мл

кріп - 5 г

сіль за смаком

Олів'є з рожевими томатами
Фото: Facebook

Покроковий рецепт

Крок 1: яйця відварити круто. Відокремити білки від жовтків (для салату використовуються тільки білки).

Крок 2: відварену курячу грудку, білки, картоплю, обидва види огірків і салатні помідори нарізати кубиками. Кріп дрібно нашаткувати.

Крок 3: всі компоненти змішати в мисці до однорідного смаку і маси, посолити, заправити майонезом.

Крок 4: рожеві помідори нарізати кубиками.

Крок 5: у центр тарілки з допомогою кулінарного кільця викласти салат, розрівняти поверхню. Зверху викласти шар рожевих помідорів і зняти кільце. Посипати страву листям свіжого чебрецю.

Олів'є з крабом і соусом "Голландез"

Інгредієнти

огірок солоний - 100 г

огірок свіжий - 100 г

яйце куряче - 3 шт.

морква відварна - 100 г

картопля відварна - 100 г

майонез - 75 мл

філе краба - 200 г

червоний кав’яр - 50 г

яйця перепелині - 10 шт.

горошок зелений заморожений - 50 г

Для соусу "Голландез"

жовтки курячі - 3 шт.

вершкове масло - 100 г

лимонний сік - 30 мл

перець чорний мелений - 1 щіпка

сіль - 2 щіпки

Олів'є з крабом і соусом "Голандез"
Фото: Facebook

Покроковий рецепт

Крок 1: приготувати соус "Голландез". Вершкове масло розтопити і остудити до кімнатної температури. Нагріти воду в каструльці до 80 градусів і встановити вогонь на мінімум. Поставити зверху миску, в яку вилити жовтки і лимонний сік. Добре збити їх на водяній бані (4-5 хвилин) і потім тонкою цівкою ввести вершкове масло, не припиняючи збивати. В кінці додати сіль і перець, ще раз збити.

Крок 2: перепелині яйця відварити до стану рідкого. Курячі яйце відварити круто. Остудити.

Крок 3: горошок зелений відварити і остудити.

Крок 4: огірки, моркву, картоплю і курячі яйця нарізати дрібними кубиками. Додати зелений горошок і змішати все з майонезом.

Крок 5: викласти салат на тарілку, прикрасити половинками перепелиних яєць. На салат викласти соус "Голландез" і філе краба. Прикрасити червоним кав’яром.

Автор:
Ірина Денисова
Джерело матеріала
loader