Незабаром починається свято, яке символізує кінець зими і пробудження весни. Масляну святкують протягом цілого тижня, до початку Великого посту. Млинцями в Масляну не здивуєш нікого, тому спробуйте здивувати своїх гостей оригінальною подачею головного масляного символу.
Нижче ми наводимо рецепти страв з використанням млинців. Млинці випікайте з будь-якого рецепту. Можете готувати їх вже за звиклим на вашій кухні, а можете використати новий на нашому сайті. Головне, пам'ятайте, що для десертів слід випікати солодкі млинці, а для закусочних страв — навпаки.
Роли з млинців "Царські"
Складові:
· Млинці;
· 300 г слабосоленої сьомги або форелі;
· 250 г вершкового сиру;
· 1 авокадо;
· червона ікра.
приготування:
Рибу поріжте довгими вузькими скибочками.
Авокадо очистіть, видаліть кісточку і теж поріжте довгими скибочками.
Кожен млинець намажте вершковим сиром, викладіть на край скибочки рибу і авокадо, згорніть у щільні рулети і помістіть на 1,5-2 години в холодильник.
Млинці розріжте гострим ножем на шматочки шириною 3 см, викладіть на блюдо і прикрасьте роли червоною ікрою.
Канапе "Масляні"
Складові:
· 8 млинців;
· 300 г філе оселедця;
· 300 г м'якого плавленого сиру;
· оливки або маслини без кісточок.
приготування:
На плоске блюдо покладіть млинець, змастіть його плавленим сиром. Поверх нього покладіть наступний млинець, на якому викладіть шар філе оселедця. Так продовжуйте чергувати млинці з плавленим сиром і оселедцем. Верхній млинець нічим не покривайте.
Готовий торт поставте на 1 годину в холодильник, після чого розріжте гострим ножем на квадратики зі стороною 3 см, помістіть на кожен оливку або маслину і проткніть шпажкою.
Мішечки з грибами
Складові:
· Млинці;
· 0,5 кг грибів;
· 2 цибулини;
· 200 г твердого сиру;
· 2 столові ложки майонезу;
· сир косичка;
· рослинна олія;
· чорний мелений перець:
· сіль.
приготування:
Подрібнену цибулю обсмажте до прозорості на олії, додайте порізані гриби, посоліть, поперчіть і тушкуйте до готовності.
Сир натріть, з'єднайте з остиглими грибами, заправте майонезом і добре вимішайте.
Косичку розберіть на окремі волокна.
На середину кожного млинця покладіть по 1-1,5 столової ложки начинки, краї млинця підійміть, зберіть зверху і обв'яжіть ниткою від косички.
Перед подачею мішечки розігрійте в мікрохвильовій плиті, щоб в начинці розплавився сир.
Млинцевий торт
Складові:
· 12-15 млинців;
· Для крему:
- 0,5 л молока;
- 150 г цукру;
- 4 жовтки;
- 50 г борошна;
- 2 чайні ложки ванільного цукру;
· Для начинки:
- 0,5 кг яблук;
- 2 столові ложки цукру;
- 30 г вершкового масла;
- 1 чайна ложка меленої кориці;
- грецькі горіхи.
приготування:
Масло розтопіть, додайте порізані кубиками яблука і цукор і тушкуйте 10-15 хв до м'якості, після чого притрусіть корицею і акуратно перемішайте.
Жовтки розітріть з цукром, додайте ванільний цукор і борошно і добре вимішайте. Влийте в приготовану масу доведене до кипіння молоко і варіть, постійно помішуючи, до загустіння.
На плоске блюдо покладіть млинець, змастіть його остиглим кремом, поверх нього викладіть інші млинці, і теж кожен змастіть кремом.
Верх торта покрийте кремом, викладіть на нього яблучну начинку і притрусіть подрібненими горіхами.
Готовий торт покладіть до холодильника на 4-5 годин.
Млинцевий пиріг "Равлик"
Складові:
· 10-15 млинців;
· для начинки:
- 0,5 кг сиру;
- 100 г кураги;
- 50 г цукру;
- 1 яйце;
- 1 чайна ложка ванільного цукру;
· Для заливки:
- 100 г сметани;
- 2 яйця;
- 2 столові ложки цукру;
· вершкове масло;
· цукрова пудра.
Приготування:
Сир розітріть з яйцем і цукром до отримання однорідної маси, додайте подрібнену курагу і добре перемішайте.
На кожен млинець викладіть сирну начинку і скрутіть в трубочку.
Підготовлені рулетики укладіть в змащену вершковим маслом круглу форму спіраллю і залийте сметаною, збитою з яйцями і цукром.
Запікайте 25-30 хвилин при 180°С до зарум'янювання.
Готовий пиріг після охолодження притрусіть цукровою пудрою.
Як бачите, млинці можна подати не просто стопкою або звернувши в трубочку або конвертик. Якщо постаратися, можна весь стіл накрити стравами, приготованими з використанням млинців. Всі вони будуть різними на вигляд і на смак, але найголовніше — всі вони будуть надзвичайно смачні.
Автор: Світлана Матющенко
Нагадаємо, раніше ми писали про рецепти начинок для млинців на Масляну.