Полуничне семіфредо з лаймом: детальний рецепт
Полуничне семіфредо з лаймом: детальний рецепт

Полуничне семіфредо з лаймом: детальний рецепт

Семіфредо в перекладі з італійської означає «напівзаморожений» – це і є його головна відмінність від морозива у тому вигляді, до якого ми звикли.

Окрім ніжного вершкового смаку та мусоподібної текстури у цього десерту є ще один плюс – його легко приготувати з мінімальним набором продуктів, а смаки та добавки можна змінювати хоч щодня.

Інгредієнти на 6-8 порцій:.

3 яйця;.

180 г цукру;.

300 г жирних вершків (мін 30% жирності);.

600 г полуниць;.

Цедра та сік лайма.

Спосіб приготування:.

Яйця змішати з цукром та цедрою лайма в великій мисці.

Поставити миску на кастрюлю з киплячою водою таким чином, щоб її дно не торкалося до води.

Збивати міксером на високій швидкості протягом 8ми хвилин, потім зняти миску з каструлі та збивати ще протягом 5ти хвилин.

Холодні вершки збити до середніх піків, обережно перемішати силіконовою лопаткою з яєчною сумішшю.

Полуниці перетерти блендером з соком лайму, додати пюре до нашого майбутнього морозива.

Перемішати все до однорідності! Це важливо, оскільки в данному випадку я перемішана не до кінця - хотіла, щоб моє морозиво було з красивими полуничними смужками.

Але ці ділянки перетворилися в лід, що вплинуло на констстенцію.

Готову суміш вилити в підготовлену форму (в ідеалі - силіконову, щоб було зручно виймати готовий десерт, але я скористалася формою для хліба, яку заздалегідь простелила пергаментом) та заморозити на 12 годин.

Заморожене семіфредо вийняти з форми на посуд, на якому будете подавати.

Прикрасити на ваш розсуд та з`їсти з задоволенням).

Джерело матеріала
loader