Базилік, петрушка або кінза не тільки надають їжі тонкий смак і аромат, збагачують вітамінами, але і володіють жироспалюючим ефектом!.
На нашій триденній дієті ти з легкістю втратиш 3 кг.
Секрет її простий: знижуємо калорійність раціону і додаємо в усі страви зелень — джерело харчових волокон.
Вони забезпечують тривале насичення і благотворно впливають на роботу шлунково-кишкового тракту.
До того ж свіжа зелень видаляє з організму все зайве, прискорює метаболізм і запускає процес розщеплення і виведення жирових клітин.
На сніданок з’їж омлет із зеленню або два шматочки хліба з цільного зерна з помідором і базиліком.
На обід приготуй одне з блюд на нашу рецептом.
На вечерю — нежирне м’ясо з овочами та травами.
Якщо зголоднієш, перекуси сиром із зеленню або смузі з зеленим яблуком і шпинатом.
ЧИТАЙ ТАКОЖ: 6 оригінальних рецептів для обіду в неділю.
Омлет з зеленню і помідорами.
4 яйця.
дрібно нарізані петрушка, кріп, часник.
3 помідори.
4 ст.
л молока або холодної води.
суміш трав.
Збий яйця, додай воду, зелень, нарізані томати, часник, сіль, перець і перемішати.
Смаж омлет при низькій температурі.
Він повинен бути тонким і не пересмаженим.
Як тільки омлет схопився, переверни його на іншу сторону, почекай 5 секунд і зніми з вогню.
Подавай з хлібом і томатами.
Нут в томатному соусі з петрушкою.
100 г нуту.
2 помідори.
2 зубчики часнику.
2 ст.
л томатної пасти.
2 ст.
л рослинної олії.
1/2 ч.
л зіри.
1 пучок петрушки.
1 цибулина.
Нут на ніч замочи в холодній воді, вранці вари близько 1 год (до м’якості), потім обсмажити.
Помідори очисть від шкірки й подрібни в пюре.
Часник подрібніть і обсмажити, додай нарізану цибулю, томатне пюре, томатну пасту, перець, зіру, петрушку, сіль.
Тушкуй до консистенції густого томатного соку.
Поклади нут і трохи ще повари.
Прикрась готову страву зеленню.
Піца з базиліком.
250 г борошна.
3 ст.
л рослинної олії.
120 мл води.
1 ст.
л сухих дріжджів.
4 помідори.
250 г моцарели.
50 г твердого сиру.
сіль, цукор.
У теплу воду додай дріжджі й цукор.
Розмішай і залиш на 10 хв.
Додай в борошно сіль, розведені дріжджі, олію і заміси тісто.
Залиш на 1 год.
Переклади тісто на стіл, присипаний борошном, і розкачай за розміром форми.
Переклади в змащену маслом форму.
Виклади на тісто нарізані помідори.
Посолити, поперчити.
Зверху виклади моцарелу, присипаючи базиліком і тертим сиром.
Випікати 20 хв при 180 °.
Паста з зеленим соусом.
200 г спагетті.
по 1 пучку петрушки й кропу.
4 зубчики часнику.
2 скибочки лимона.
2 ст.
л рослинної олії.
жменю кедрових горішків.
перець до свого смаку.
Приготуй спагетті так, як вказано в інструкції на упаковці.
Поки вони варяться, приготуй соус.
У блендері подрібніть зелень, часник, кедрові горішки й лимон.
Додай соняшникову олію, трохи цукрового піску, злегка підсолити та ще раз ретельно все змелюй.
З готових спагетті злий воду, виклади в каструлю соус, перемішати, накрий кришкою і дай настоятися 5 хв.
ЧИТАЙ ТАКОЖ: Смачні страви для схуднення, які не потрібно довго готувати.
Запашні та корисні: прянощі для схуднення.
Естрагон покращує апетит, стимулює травлення, надає заспокійливу дію і покращує сон.
Молода зелень естрагону містить велику кількість каротину, вітамінів В1, В2 і С.
Базилік буває зеленим і бордовим.
До слова, другий корисніше.
Забарвлення йому надають антоціани — потужні антиоксиданти, що нейтралізують вільні радикали та захищають нас від хвороб.
Розмарин зміцнює серце, покращує апетит, допомагає при проблемах зі шлунково-кишкового тракту.
Сполуки, що містяться в розмарині, покращують довготривалу пам’ять і розумову діяльність.
Кервель — джерело рутина, вітаміну С, мінеральних солей.
Він добре засвоюється організмом, він також благотворно впливає на шлунково-кишкового тракту.