4 рецепти гострих страв для любителів пікантного
4 рецепти гострих страв для любителів пікантного

4 рецепти гострих страв для любителів пікантного

Іноді у нас виникає такий настрій, що хочеться не просто бути панянкою з перчинкою, а ще й приготувати щось з перцем та іншими гострими прянощами.

Де ж знайти перевірений рецепт, як не в нас на сайті? Ми зібрали найкращі рецепти гострих страв для любителів пікантних гастрономічних пригод.

Тут і гаряча закуска з сиром, і справжній мексиканський фахітос, і крем-суп.

Але королевою цієї підбірки можна вважати ніжну та гостреньку курочку на овочах!.

Гаряча закуска з сиром.

На 6 порцій:.

18 маленьких солодких перців.

120 г зеленої цибулі.

200 г вершкового сиру.

120 г борошна.

100 г панірувальних сухарів.

2 яйця.

рослинна олія для фритюру.

мелений чорний перець.

Зі стручків солодкого перцю зрізати верхівки, видалити насіння і перегородки, промити зсередини.

Зелену цибулю нарізати кільцями.

Перемішати з вершковим сиром, посолити й поперчити, наповнити ним стручки перцю.

Прикрити зрізаними «кришечками» і злегка притиснути до начинки.

Борошно і панірувальні сухарі розкласти в різні миски.

В окремій місткості збити яйця.

Фаршировані стручки перцю вмочити в яйця й обваляти в борошні.

Потім знову вмочити в яйця та обваляти в сухарях.

Обсмажити у фритюрі до рум’яної скоринки.

Фахітос з перцем чилі та шпинатом.

На 8 порцій:.

3 зубчики часнику.

1 перець чилі.

8 ст.

л рослинної олії.

4 ст.

л соку лайма.

1 ст.

л текіли.

дрібка меленого кмину.

2 яловичих стейки (по 300 г).

1 червона цибулина.

350 г помідорів чері.

4 солодких перців.

мелений червоний перець.

Часник порубати.

Один перець чилі дуже дрібно нарізати, додати половину рослинної олії, сік лайма, текілу і кмин.

Посолити, поперчити, перемішати й замаринувати стейки.

Залишити на 3 години.

М’якоть солодкого перцю нарізати смужками та обсмажити на грилі або на сковороді до готовності.

Цибулю нарізати кільцями.

Помідори вимити та розрізати на половинки.

Стейки обсушити й обсмажити на сковороді на рослинній олії до бажаного ступеня прожарювання.

Зняти з вогню і залишити на 10 хвилин при кімнатній температурі.

Нарізати смужками й перемішати з усіма підготовленими овочами.

Крем-суп з ковбасками.

На 2 порції:.

1 цибулина.

1 зубчик часнику.

3 шт.

великих солодких червоних перців.

1 перець чилі.

250 г мисливських ковбасок.

2 ст.

л рослинної олії.

2 ч.

л каєнського перцю.

1 ч.

л меленої паприки.

1 ст.

л борошна.

200 мл вершків (10%).

мелений червоний перець.

Цибулю з часником порубати.

Солодкий перець нарізати великими шматками.

Перець чилі, видаливши насіння, порубати.

Ковбаски крупно нарізати та обсмажити з цибулею і часником.

Додати солодкий перець і перець чилі, смажити 7 хвилин.

Влити 700 мл води, всипати спеції та посолити.

Варити 10 хвилин.

Борошно розвести холодними вершками.

Влити в каструлю з супом і варити 2 хвилини.

Подрібнити блендером і посолити на смак.

Суп розлити по тарілках, в кожну додати ковбаски.

На стіл можна подати зі сметаною, посипавши рубаною зеленню.

Курочка на овочах.

На 4 порції:.

6 листочків шавлії.

50 г вершкового масла.

1 ст.

л лимонної цедри.

1 ст.

л панірувальних сухарів.

4 солодких перці.

4 курячі стегенця.

3 червоні цибулини.

1 головка часнику.

100 мл білого вина.

100 мл бульйону.

мелений перець.

зелень на смак.

Шавлію нарізати соломкою.

Масло розім’яти виделкою, перемішати з шавлією, цедрою і сухарями.

Посолити й поперчити.

Шкіру з курячих стегенець злегка відокремити від м’якоті та розподілити приготовлену суміш всередині.

Запікати 30 хвилин.

Цибулю нарізати тонкими кільцями.

Солодкий перець — смужками.

Стегенця викласти з форми, розподілити по її дну цибулю, солодкий перець.

Додати неочищені зубчики часнику.

Зверху укласти стегенця, залити вином і бульйоном.

Приправити та запікати 15 хвилин.

Перед подачею прикрасити свіжою зеленню.

Не забудь зберегти собі наші рецепти, щоб не загубити!.

Джерело матеріала
loader