/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F154%2F458e94731a9f1a96405e65713820a017.jpg)
До Дня Незалежності: смачна добірка українських страв від Руслана Сенічкіна
Спеціально до 30-ти річчя Незалежності України Руслан Сенічкін поділився своїми улюбленими колоритними стравами, що куштував у різних куточках нашої країни.
Головний народний кулінар країни і автор книжок, ведучий Сніданку з 1+1 Руслан Сенічкін за 11 років роботи на телекухні, приготував близько трьох тисяч різноманітних рецептів.
Більшість з них – традиційні українські страви.
На Полтавщині, окрім галушок з грибами та шкварками, телеведучий рекомендує спробувати потрібку (лівер), мандрики (коржики з тіста та сиру) та затирку (кочана каша).
На рідній Дніпропетровщині обожнює шпундру — це підсмажене м’ясо у буряковому квасі, фаршировані гусячі шийки та печінкові паштети.
А ось на Житомирщині — фантастичні деруни, особливо в Коростені, столиці цієї страви – говорить ведучий.
Слобожанщина закохала Сенічкіна товчениками — це шматочки м’яса або риби, зварені в юшці, з маслом та цибулею.
Та надзвичайним кендюхом — свинина, смажена з цибулею й перцем.
У Ніжині подобаються закрутки з огірків та кабачкова ікра.
У Сумах – борщ на буряковому квасі.
Говорить, що ніде так смачно не готують печеню з м’ясом, картоплею та квашеною капустою, як на Чернігівщині.
На Півдні, де титульна кухня — страви з риби, юшку по-миколаївськи, фаршировані баклажани і перці на Херсонщині.
А які биточки з бичків в Одесі і тутешній форшмак з сезонної дунайки наприкінці весни — унікальний смак! У Криму обожнював куштувати бурму, національну кримськотатарську страву у вигляді рулету.
«Мені прийшлася до душі бурма із гарбузом та горіхами, запечена до хрусткої скоринки.
Це дуже смачний та ароматний десерт!» — згадує телекулінар.
Найбільше Сенічкіну смакують Карпати! Ситний банош з овечою бринзою, гуцульська ковбаса — гурка.
Насичений бограч з яловичини, перцю, грибів, цибулі, часника та приправ.
Обов’язковий для частування пструг — запечена форель, особливо з білими грибами в сметані.
А ще вразили гамбовці.
Попри те, що це хрусткі кульки з картоплі — це страва-десерт.
Смажиться в олії, а в середині в якості начинки — слива.
До речі, любов до кулінарії у Руслана від мами, Віри Антонівни.
З дитинства він допомагав їй готувати обіди та вечері для всієї родини.
Цікаво, що рід Руслана по маминій лінії походить з козацького краю.
Родове гніздо його прадідів Колесників — село Рохманівка на Дніпропетровщині, українські землі на перетині шляхів, де колись ширилась Запорізька Січ.
Тож любов до українських страв — в генетичному коді Руслана.
А які українськи страви подобаються тобі? Пиши в коментарях.
ЧИТАЙ ТАКОЖ: варення без варіння: найсмачніші рецепти.
