Внеси різноманітність у звичне меню і додаткового його нотками іспанської кухні.
У нашій добірці страв на обід кожен знайде для себе щось смачненьке.
Рецепт класичної паеї.
Інгредієнти на 4 порції:.
2 великих помідорів.
1 стручок червоного солодкого перцю.
1 цибулина.
2 зубчики часнику.
300 г курячого філе.
4 ст.
л оливкової олії.
1 ч.
л меленої солодкої паприки.
дрібка меленого шафрану (можна замінити куркумою).
1 л курячого бульйону.
250 г рису для паеї.
150 г сирих очищених креветок.
150 г замороженого горошку.
1 лимон.
сіль, мелений чорний перець.
Помідори нарізати кубиками.
Стручок перцю розрізати навпіл і видалити плодоніжки з насінням.
М’якоть нарізати кубиками.
Лук з часником крупно порубати.
Куряче філе вимити, обсушити та нарізати невеликими скибочками.
У великій сковороді добре нагріти олію й обсмажити куряче філе до рум’яної скоринки.
Викласти на тарілку.
У сковороду, де смажилося філе, покласти цибулю з часником і злегка підрум’янити.
Додати солодкий перець, смажити 3 хв.
Покласти помідори й тримати на маленькому вогні 7 хв.
Бульйон довести до кипіння.
Додати паприку, шафран і перемішати.
Овочі розрівняти на сковороді, зверху розподілити рис.
Влити бульйон з паприкою і шафраном, швидко довести до кипіння.
Вогонь зменшити й тушкувати під кришкою 10 хв.
Додати куряче філе, горошок і креветки.
Посолити та поперчити.
Перемішати й готувати під кришкою ще 5 хв.
На стіл подати зі скибочками лимона.
ЧИТАЙ ТАКОЖ: Ситний обід: смачні рецепти страв з м’яса.
Рибне рагу з овочами.
На 4 порції:.
3 морквини.
2 стручки солодкого перцю.
2 червоні цибулини.
2 часнику.
450 г рибного філе.
1 ч.
л порошку каррі.
3 ст.
л рослинної олії.
2 ст.
л томатної пасти.
100 мл білого сухого вина.
500 мл рибного бульйону.
2 ч.
л насіння фенхелю.
2 ст.
л каперсів.
сіль, мелений білий перець.
Моркву і солодкий перець нарізати кубиками.
Лук з часником порубати.
Рибу вимити й нарізати великими шматками.
Посолити, поперчити, посипати каррі.
У сковороді нагріти олію і підрум’янити цибулю з морквою.
Додати перець, часник і смажити 3 хв.
Покласти рибу і помішуючи, готувати 5 хв.
Додати томатну пасту, влити вино і бульйон.
Посипати насінням фенхелю і тушкувати 10 хв.
Покласти каперси, посолити, поперчити й тримати на вогні 5 хв.
Прикрасити зеленню до свого смаку.
Крем каталана.
На 4 порції:.
700 мл вершків (10%).
150 г цукру.
цедра 1/2 лимона.
1/3 ч.
л меленої кориці.
1 ст.
л крохмалю.
250 мл молока.
7 жовтків.
Вершки довести до кипіння разом з 90 г цукру.
Додати лимонну цедру і мелену корицю.
Перемішати віночком.
Крохмаль розвести холодним молоком і з’єднати з жовтками.
Збити міксером до отримання маси однорідної консистенції.
У гарячу вершкову масу тонкою цівкою влити жовтково-крохмальну суміш і, постійно помішуючи, довести до кипіння.
Зняти з вогню, розлити по креманках або маленьких формочках.
Дати охолонути.
Десерт посипати цукром, що залишився й обпалити газовим пальником, щоб вийшла хрустка карамельна скоринка.
Можна посипати рубаними горіхами.
ЧИТАЙ ТАКОЖ: 4 рецепти гострих страв для любителів пікантного.
Пиріг з тунцем.
На 8 порцій:.
500 г замороженого листкового дріжджового тіста.
3 цибулини.
3 зубчики часнику.
2 стручки солодкого перцю.
3 ст.
л оливкової олії.
600 г консервованого тунця (приблизно 3 банки).
1 жовток.
Тісту дати відтанути при кімнатній температурі.
Лук очистити й нарізати півкільцями.
Часник очистити та порубати.
Стручки перцю вимити, розрізати на половинки й нарізати смужками.
У сковороді нагріти олію і злегка підрум’янити цибулю з часником.
Додати перець і, помішуючи, смажити 5 хв.
Додати рибу (без масла), перемішати й прогріти все разом.
Дати охолонути.
Тісто розділити навпіл, кожну частину розкачати.
Одну з них укласти на деко, вистелений пергаментом.
Зверху розподілити начинку і накрити другим шаром тіста.
Краї защипати.
Верх змастити жовтком.
Випікати 35 хв при 180°.
Овочевий шашличок із солодким перцем і кукурудзою.
На 4 порції:.
2 червоні цибулини.
4 качани кукурудзи.
2 стручки солодкого перцю (жовтий і червоний).
1 зубчик часнику.
3 ст.
л оливкової олії.
2 ст.
л томатної пасти.
100 г протертих томатів.
2 ст.
л лимонного соку.
дрібка коричневого цукру.
120 г твердого сиру.
сіль, мелений чорний перець.
Червоні цибулини очистити й нарізати скибочками.
Початки кукурудзи крупно нарізати.
Стручки солодкого перцю вимити та розрізати на половинки.
Видалити плодоніжки з насінням, м’якоть нарізати великими шматками.
Для соусу часник очистити й пропустити через прес.
З’єднати з оливковою олією, томатною пастою, протертими томатами та лимонним соком.
Злегка збити, приправити цукром, сіллю і меленим чорним перцем до свого смаку.
Прибрати в холодильник до використання.
Цибулю, кукурудзу і солодкий перець, чергуючи, нанизати на дерев’яні шпажки й обсмажити на грилі або в сковороді-гриль.
Перед подачею овочеві шашлички полити приготованим раніше соусом і посипати тертим сиром.
А який рецепт з добірки сподобався тобі? Відповідь в коментарі!.
ЧИТАЙ ТАКОЖ: Що приготувати з сочевиці: перше, друге, салати й креативний десерт.