Іспанські мотиви на обід: 5 страв середземноморської кухні
Іспанські мотиви на обід: 5 страв середземноморської кухні

Іспанські мотиви на обід: 5 страв середземноморської кухні

Внеси різноманітність у звичне меню і додаткового його нотками іспанської кухні.

У нашій добірці страв на обід кожен знайде для себе щось смачненьке.

Рецепт класичної паеї.

Інгредієнти на 4 порції:.

2 великих помідорів.

1 стручок червоного солодкого перцю.

1 цибулина.

2 зубчики часнику.

300 г курячого філе.

4 ст.

л оливкової олії.

1 ч.

л меленої солодкої паприки.

дрібка меленого шафрану (можна замінити куркумою).

1 л курячого бульйону.

250 г рису для паеї.

150 г сирих очищених креветок.

150 г замороженого горошку.

1 лимон.

сіль, мелений чорний перець.

Помідори нарізати кубиками.

Стручок перцю розрізати навпіл і видалити плодоніжки з насінням.

М’якоть нарізати кубиками.

Лук з часником крупно порубати.

Куряче філе вимити, обсушити та нарізати невеликими скибочками.

У великій сковороді добре нагріти олію й обсмажити куряче філе до рум’яної скоринки.

Викласти на тарілку.

У сковороду, де смажилося філе, покласти цибулю з часником і злегка підрум’янити.

Додати солодкий перець, смажити 3 хв.

Покласти помідори й тримати на маленькому вогні 7 хв.

Бульйон довести до кипіння.

Додати паприку, шафран і перемішати.

Овочі розрівняти на сковороді, зверху розподілити рис.

Влити бульйон з паприкою і шафраном, швидко довести до кипіння.

Вогонь зменшити й тушкувати під кришкою 10 хв.

Додати куряче філе, горошок і креветки.

Посолити та поперчити.

Перемішати й готувати під кришкою ще 5 хв.

На стіл подати зі скибочками лимона.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Ситний обід: смачні рецепти страв з м’яса.

Рибне рагу з овочами.

На 4 порції:.

3 морквини.

2 стручки солодкого перцю.

2 червоні цибулини.

2 часнику.

450 г рибного філе.

1 ч.

л порошку каррі.

3 ст.

л рослинної олії.

2 ст.

л томатної пасти.

100 мл білого сухого вина.

500 мл рибного бульйону.

2 ч.

л насіння фенхелю.

2 ст.

л каперсів.

сіль, мелений білий перець.

Моркву і солодкий перець нарізати кубиками.

Лук з часником порубати.

Рибу вимити й нарізати великими шматками.

Посолити, поперчити, посипати каррі.

У сковороді нагріти олію і підрум’янити цибулю з морквою.

Додати перець, часник і смажити 3 хв.

Покласти рибу і помішуючи, готувати 5 хв.

Додати томатну пасту, влити вино і бульйон.

Посипати насінням фенхелю і тушкувати 10 хв.

Покласти каперси, посолити, поперчити й тримати на вогні 5 хв.

Прикрасити зеленню до свого смаку.

Крем каталана.

На 4 порції:.

700 мл вершків (10%).

150 г цукру.

цедра 1/2 лимона.

1/3 ч.

л меленої кориці.

1 ст.

л крохмалю.

250 мл молока.

7 жовтків.

Вершки довести до кипіння разом з 90 г цукру.

Додати лимонну цедру і мелену корицю.

Перемішати віночком.

Крохмаль розвести холодним молоком і з’єднати з жовтками.

Збити міксером до отримання маси однорідної консистенції.

У гарячу вершкову масу тонкою цівкою влити жовтково-крохмальну суміш і, постійно помішуючи, довести до кипіння.

Зняти з вогню, розлити по креманках або маленьких формочках.

Дати охолонути.

Десерт посипати цукром, що залишився й обпалити газовим пальником, щоб вийшла хрустка карамельна скоринка.

Можна посипати рубаними горіхами.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: 4 рецепти гострих страв для любителів пікантного.

Пиріг з тунцем.

На 8 порцій:.

500 г замороженого листкового дріжджового тіста.

3 цибулини.

3 зубчики часнику.

2 стручки солодкого перцю.

3 ст.

л оливкової олії.

600 г консервованого тунця (приблизно 3 банки).

1 жовток.

Тісту дати відтанути при кімнатній температурі.

Лук очистити й нарізати півкільцями.

Часник очистити та порубати.

Стручки перцю вимити, розрізати на половинки й нарізати смужками.

У сковороді нагріти олію і злегка підрум’янити цибулю з часником.

Додати перець і, помішуючи, смажити 5 хв.

Додати рибу (без масла), перемішати й прогріти все разом.

Дати охолонути.

Тісто розділити навпіл, кожну частину розкачати.

Одну з них укласти на деко, вистелений пергаментом.

Зверху розподілити начинку і накрити другим шаром тіста.

Краї защипати.

Верх змастити жовтком.

Випікати 35 хв при 180°.

Овочевий шашличок із солодким перцем і кукурудзою.

На 4 порції:.

2 червоні цибулини.

4 качани кукурудзи.

2 стручки солодкого перцю (жовтий і червоний).

1 зубчик часнику.

3 ст.

л оливкової олії.

2 ст.

л томатної пасти.

100 г протертих томатів.

2 ст.

л лимонного соку.

дрібка коричневого цукру.

120 г твердого сиру.

сіль, мелений чорний перець.

Червоні цибулини очистити й нарізати скибочками.

Початки кукурудзи крупно нарізати.

Стручки солодкого перцю вимити та розрізати на половинки.

Видалити плодоніжки з насінням, м’якоть нарізати великими шматками.

Для соусу часник очистити й пропустити через прес.

З’єднати з оливковою олією, томатною пастою, протертими томатами та лимонним соком.

Злегка збити, приправити цукром, сіллю і меленим чорним перцем до свого смаку.

Прибрати в холодильник до використання.

Цибулю, кукурудзу і солодкий перець, чергуючи, нанизати на дерев’яні шпажки й обсмажити на грилі або в сковороді-гриль.

Перед подачею овочеві шашлички полити приготованим раніше соусом і посипати тертим сиром.

А який рецепт з добірки сподобався тобі? Відповідь в коментарі!.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Що приготувати з сочевиці: перше, друге, салати й креативний десерт.

Джерело матеріала
loader