Чим пригостити гостей на Новий рік: лосось-гриль у вершково-ікорному соусі
Чим пригостити гостей на Новий рік: лосось-гриль у вершково-ікорному соусі

Чим пригостити гостей на Новий рік: лосось-гриль у вершково-ікорному соусі

Що приготувати на Новий рік: поради від шеф-кухаря телевізійного шоу «Утро ДОМа».

Якщо вам поставили завдання: принести одну-дві страви на святковий стіл, а вам вже набридли традиційні олів’є та холодці, пропонуємо 8 небанальних рецептів, які швидко готуються й не потребують кулінарного хисту.

Автор цих новорічних страв – кулінар Чаба Бакош, який щодня ділиться своїми рецептами у ранковому шоу «Утро ДОМа» на телеканалі «ДОМ».

Для приготування лососю у вершково-ікорному соусі знадобиться:.

Стейки лосося — 2 шт.

(близько 500 (п’ятсот грамів).

Ікра червона – 40 грамів.

Вершки 20% — 100 грамів.

Вершкове масло — 50 грамів.

Оливкова олія — ​​30 грамів.

Розмарин — декілька гілочок.

Кінза — декілька листочків.

Перець чилі – половина.

Лимон — 1 шт.

Перець розе.

Білий перець.

Стейки поперчіть, посоліть, змастіть оливковою олією.

Обсмажте до готовності на сковороді з обох боків.

Збризніть лимонним соком.

Для приготування соусу: додайте в сотейник вершкове масло, залийте вершки та нагрійте.

Коли маса загусне, додайте ікру і відразу зніміть з вогню.

Підпаліть розмарин.

Розкладіть на готові стейки та накрийте тарілкою.

При подачі полийте рибу вершково-ікорним соусом.

Прикрасьте долькою лимона, перцем чилі, листочками кінзи.

«Утро ДОМа» – ранкова, щоденна програма на телеканалі «ДОМ», де кожного дня телеведучі Костянтин Октябрський, Анастасія Касілова, Анна Кузіна та Костянтин Войтенко зустрічають в будинку проєкту цікавих гостей: від зірок шоу-бізнесу до провідних спеціалістів із різних галузей.

Джерело матеріала
loader