Салат «Панцанела» з маринованою салакою
Салат «Панцанела» з маринованою салакою

Салат «Панцанела» з маринованою салакою

Салака – це балтійський підвид оселедця атлантичного.

Вона містить усі незамінні амінокислоти, які людина не може синтезувати сама і отримує лише з їжі.

Страви з салаки готуються легко та просто, а філе риби просто тане у роті.

Салат «Панцанела» з маринованою салакою.

Пропонуємо рецепт смачного салату від Ольги Мартиновської, досвідченої шеф-кухарки та судді «Мастер.

100 г маринованої салаки.

200 г кольорових томатів.

1/2 синьої цибулини.

100 г чорного хліба.

зелена цибуля.

1 ст.

білого бальзамічного оцту.

2 ст.

ароматної нерафінованої соняшникової олії.

сіль та перець.

Томати нарізати великими шматочками.

Хліб злегка підсушити в духовій шафі – 180 ⁰С, 7-8 хв.

Цибулю нарізати якомога тонше – так набагато смачніше виходить.

Додайте мариновану салаку.

Полийте олією та додайте оцет, сіль і перець.

Перемішати та дати постояти 5-10 хв.

перед подачею, щоб з томатів виділилось якомога більше соку, який так смачно вимочувати хлібом.

А ще маленька рекомендація – ніколи не тримайте томати в холодильнику, так вони втрачають смак і текстуру.

Зберігайте їх за кімнатної температури.

Джерело матеріала
loader