Салака – це балтійський підвид оселедця атлантичного.
Вона містить усі незамінні амінокислоти, які людина не може синтезувати сама і отримує лише з їжі.
Страви з салаки готуються легко та просто, а філе риби просто тане у роті.
Салат «Панцанела» з маринованою салакою.
Пропонуємо рецепт смачного салату від Ольги Мартиновської, досвідченої шеф-кухарки та судді «Мастер.
100 г маринованої салаки.
200 г кольорових томатів.
1/2 синьої цибулини.
100 г чорного хліба.
зелена цибуля.
1 ст.
білого бальзамічного оцту.
2 ст.
ароматної нерафінованої соняшникової олії.
сіль та перець.
Томати нарізати великими шматочками.
Хліб злегка підсушити в духовій шафі – 180 ⁰С, 7-8 хв.
Цибулю нарізати якомога тонше – так набагато смачніше виходить.
Додайте мариновану салаку.
Полийте олією та додайте оцет, сіль і перець.
Перемішати та дати постояти 5-10 хв.
перед подачею, щоб з томатів виділилось якомога більше соку, який так смачно вимочувати хлібом.
А ще маленька рекомендація – ніколи не тримайте томати в холодильнику, так вони втрачають смак і текстуру.
Зберігайте їх за кімнатної температури.